Anthraxin Scott Ian kertoo näkemyksensä rockin tulevaisuudesta: ”En usko, että kitarabändit tulevat koskaan katoamaan”

– Tuska 2019.

Rockin tulevaisuudesta on puhuttu paljon ihmisten kuin mediankin keskuudessa. Kun hip hop on noussut popin ohelle hallitsevaksi valtavirran tyylilajiksi, on osa pitänyt sitä merkkinä rockin vajoamisesta unohduksiin. Kaikki eivät kuitenkaan ole tätä mieltä, ja yksi rockin puolestapuhuja on legendaarisen thrash metal -yhtye Anthraxin kitaristi . ”En usko, että kitarabändit tulevat koskaan katoamaan”, Ian kertoi The Fred Minnick Show’ssa.

Ian avasi tuntemuksiaan myös hieman laajemmin:

”Luulen, että se [rock-musiikki] on terve – niin terve kuin se on koskaan ollut. Emme voi enää tuomita asioita albumimyynnin perusteella, koska ihmiset eivät enää osta fyysisiä CD-levyjä eivätkä vinyylejä, asiat eivät ole enää niin kuin ne olivat ennen. Ja streamausluvut hard rockille ja metallille eivät ole lähelläkään popin ja rapin lukemia. Mutta kun puhutaan lipunmyynnistä ja kiertueista ja ylipäätään…”, Ian kertoo, ja jatkaa:

”Olen tehnyt tätä pitkään, ja se tosiasia, että voin vielä tehdä tätä edelleen – [vuosi 2021] tulee olemaan meidän neljäskymmenes vuotemme bändinä – se, että voin vielä elättää itseni tällä, kaikkien näiden vuosikymmenien jälkeen, suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan 80-luvulla… Voin tuomita asian vain oman bändini tilan kannalta ja sen kannalta, missä bändini on ammatillisesti. Asiat ovat todella hyvin. Joten se on minulle hyvä barometri rockin ja metallin tilasta.”

Kommentoi julkaisua