Anti-Flag julkaisi lausunnon hajoamistaan ja Justin Sanea kohtaan esitettyjä syytöksiä kohtaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 27.7.2023

Pitkän linjan punk rock -yhtye Anti-Flag tiedotti hetki sitten aikovansa lopettaa toimintansa. Yhtye poisti nettisivunsa ja antoi julkisuuteen vain pienimuotoisen ilmoituksen, jossa se kertoi tukisivusto Patreoninsa kiinni.

Netissä on myös kiivaasti keskusteltu tapauksesta, jossa Kristina Sarhadi -niminen henkilö on väittänyt ”tunnetun poliittista punk rockia esittävän bändin laulajan” raiskanneen hänet. Monet ovat epäilleet kyseessä olevan Anti-Flagin Justin Sane.

Nyt Sane sekä muut bändin jäsenet ovat julkaisseet lausunnon, jossa käsitellään kyseisiä syytöksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Viime aikoina minua vastaan on esitetty väitteitä seksuaalisesta väkivallasta, ja voin kertoa teille, että nämä tarinat ovat ehdottomasti vääriä. En ole koskaan ollut sellaisessa seksisuhteessa, joka ei olisi ollut yhteisymmärrykseen perustuva, eikä nainen ole koskaan lähestynyt minua seksuaalisen kohtaamisen jälkeen ja kertonut, että olisin toiminut ilman hänen suostumustaan tai loukannut häntä millään tavalla”, tiedote alkaa, ja jatkuu:

”Seksuaalinen väkivalta on todellinen asia, ja sillä on tuhoisa vaikutus uhreihin. Olen omistanut koko aikuisikäni näiden uhrien sekä niiden uhrien puolustamiseen, jotka kärsivät sorrosta ja epätasa-arvosta, jotka joutuvat uhriksi, ja joita nöyryytetään ja pahoinpidellään. Olen aina ollut ja tulen aina olemaan tällainen henkilö. Väitteet, joita minusta kerrotaan, ovat vastakohta sille, mihin uskon ja miten olen käyttäytynyt koko elämäni ajan.”

”Mitä tulee Anti-flagin hajoamiseen, bändinä päätimme, että näissä olosuhteissa olisi mahdotonta jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Haluan kiittää perhettäni ja ystäviäni sekä monia, monia faneja, muusikoita ja bändejä, jotka ovat kääntyneet puoleeni tarjotakseen tukeaan ja apuaan.”

Voit lukea Sanen julkaiseman tiedotteen kokonaisuudessaan alhaalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy