Anti-Flagin Justin Sane soolokeikoille Suomeen

Kirjoittanut Teemu Hakala - 13.9.2010

[singlepic id=802 w=280 h=200 float=right]Anti-Flagin vokalisti-kitaristina tunnetuksi tullut Justin Sane saapuu Suomeen kolmelle soolokeikalle ennen pääbändinsä Euroopan kiertueen alkua. Sane esiintyy Tampereen Vastavirralla 14. lokakuuta ja Jyväskylän Lutakossa ja Helsingin Semifinalissa seuraavina iltoina.

Irlantilaisamerikkalaiseen suurperheeseen Pittsburghissa syntynyt Justin Sane, oikealta nimeltään Justin Geever, innostui musiikista, politiikasta ja ihmis- ja eläinoikeuksien puolustamisesta jo varhain perheensä ansiosta. Vuonna 1988 15-vuotias Sane perusti melodista punkrockia soittavan Anti-Flagin yhdessä rumpali Pat Theticin kanssa. Yhtyeen maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui vuosituhannen vaihteessa heidän neljännellä albumillaan ”Underground Network”.

Tuotteliaan biisinikkarin kynästä on kuitenkin aina syntynyt paljon myös Anti-Flagin poliittisesti kantaa ottavista kappaleista poikkeavia teoksia. Niinpä artisti levyttää ja keikkailee satunnaisesti myös soolomateriaalinsa kanssa, jonka vaikutteita voi punkrockin sijaan hakea vaikka Billy Braggin ja David Bowien tuotannoista. Mies ja kitara -hengessä sooloileva Sane on julkaissut yhden kokopitkän ”Life, Love and the Pursuit of Justice” vuonna 2002. Anti-Flag, lukuisat hyväntekeväisyysprojektit ja levy-yhtiön pyörittäminen ovat pitäneet miehen kiireisenä, mutta nyt hän on vihdoin alkanut kirjoittaa materiaalia toiselle levylleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeksi Suomessa tämän kesän Ruisrockissa Anti-Flagin kanssa vieraillut Sane halusi palata maahamme soolomateriaalinsa kanssa ennen pääbändinsä Euroopan kiertueen alkua. Artistin soolokeikat ovat Euroopassa harvinaista herkkua, ja näillä näkymin mies soittaakin Suomen keikkojen lisäksi vain Lontoossa ja Barcelonassa.

KEIKAT:
To 14.10.2010 Tampere, Vastavirta
Pe 15.10.2010 Jyväskylä, Lutakko +Disco Ensemble
La 16.10.2010 Helsinki, Semifinal

LIPUT:
Tampere, Vastavirta: 8 EUR. Ennakko: Vastavirta. K-18.
Jyväskylä, Lutakko: 12 EUR, jäsenet 10 EUR. Ennakko: www.jelmu.net. Ikärajaton.
Helsinki, Semifinal: 10 EUR +mahd. toimituskulut (ovelta 11 EUR). Ennakko: Tiketti. K-18.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

www.justinsane.net
www.myspace.com/justinsanesolo
www.fullsteamagency.com