Anvil ja Saxon Nosturiin joulukuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.8.2011

Heavy-genren todelliset legendat ja lukuisia seuraajia keränneet Saxon ja Anvil nousevat samalle lavalle, samana iltana, omilla seteillään, Helsingin Nosturissa sunnuntaina 4. joulukuuta. Odotetun superkeikan liput tulevat myyntiin keskiviikkona 10. elokuuta Tiketissä.

Saxonilla ja Anvililla on kummallakin takanaan loistokasta uraa reippaasti yli kolmekymmentä vuotta. Kumpaakin bändiä pidetään useissa heavymusiikin alalajeissa tärkeinä esikuvina ja innoittajina, joiden musiikista, tyylistä ja esiintymisistä ovat ammentannet mm. nykyään Big Fourina tunnettu nelikko Metallica, Megadeth, Slayer ja Anthrax.

Brittiläinen Saxon muodostettiin Yorkshiressa vuonna 1976 ja viimeistään 1980-luvun puolessa välissä yhtye oli supersuosittu maailman jokaisessa kolkassa. Pitkäsoittoja bändillä on takanaan 19, joista viimeisin ”Call To Arms” on julkaistu tänä vuonna. Saxon on koko uransa ajan keikkanut ahkerasti ja kiertänyt maailman useaan otteeseen. Bändin kiertueilla tuvat ovat järjestään olleet tupaten täynnä, myös Suomessa.

Anvil veti ensihenkäyksensä Kanadassa vuonna 1978. Studioalbumeja on julkaistu kunnioitettavat 14 kappaletta, joista tuorein, ”Juggernaut Of Justice”, ilmestyi toukokuussa. Saxonin tapaan Anvilin olemukseen kuuluu tiivis fanilähtöinen kiertäminen. Jokainen Anvilin kiertue kerää pitkät jonot lippuluukuille ja keikat ovat lähes aina loppuunmyytyjä.

KEIKKA:
Su 4.12.2001 Nosturi, Helsinki
Ovet klo 20, ikärajaton / rajattu anniskelualue K-18

LIPUT:
Myyntiin ke 10.8.2011 klo 9.00
25 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi
Ovelta 27 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.