Anzillun heinäkuussa julkaisema single ”Trumpets of War” kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.8.2022

Anzillu on vuonna 2019 Helsingissä perustettu extreme metal -yhtye. Bändin pisti kasaan Jesse Kämäräinen muutama kuukausi Inkvisitorin hajoamisen jälkeen. Biisejä oli edellisestä bändistä tukku käyttämättä, joten Anzillu hinkkasi niiden pohjalta levyn kasaan kaikessa hiljaisuudessa koronan aikana. Bändi ottaa nimensä muinaisesta Sumeriasta, ja se tarkoittaa ”hirviötä”.

Syksyllä 2021 bändi käveli Sonic Pumpille ja pisti täyspitkän purkkiin Nino Laurenteen (Lost Society, Wintersun, Amorphis jne.) kanssa. Rummut kannutti sisään sessiopohjalta Jessen kanssa Inkvisitorissa soittanut Tino Jäntti. Yhteisen historian ansiosta itse sessiot sujuivat kivuttomasti ja vieläpä etuajassa, mutta Tinon kiireiden takia bändillä on vakituisen rumpalin pesti auki. Bändi solmi keväällä 2022 levytyssopimuksen yhdysvaltalaisen M-Theory Audion kanssa.

Siinä missä edellinen single oli suoraviivaista mättöä, on tällä kertaa vuorossa levyn muskelimpaa osastoa. Mitään hidastelua ei kuitenkaan ole luvassa, vaan homma rullaa murskariffien ja jyräävien rumpujen painolla. Sekaan on heitetty myös pikku vivahde Kingston Wallia, joten monotonisuudesta ei tarvitse kärsiä. Jo tuotantovaiheessa otettiin lähestymistavaksi se, että ihmiset soittavat musiikkia, hyvässä ja pahassa. Ylettömiä korjailuja tai kiillotuksia ei ole siis tehty.

”Ensimmäisen sinkun myötä oli huojentavaa nähdä bändin hyvä vastaanotto ja mieltä lämmitti erityisesti myös M-Theory Audion kanssa tehty levydiili. Nyt kakkossinkun myötä päästään lyömään lisää pökköä pesään ja kuulijoille tuoretta kampetta. Odotan innolla että päästään veivaamaan biisiä John Smith -festareilla viikonloppuna”, Jesse Kämäräinen toteaa mökiltä laiturin nokasta heinäkuussa.

Bändi julkaisee debyyttinsä M-Theory Audion kautta alkuvuodesta 2023.