Äpärät kiertää Suomea syyskuussa

Äpärät 2013Seinäjoella aktiivisesti 80-luvulla toiminut legendaarinen punkbändi Äpärät kokoaan rivinsä ja lähtee lyhyelle Suomen kiertueelle. Yhtye ei ole 80-luvun jälkeen keikkaillut, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta juuri lainkaan. Äpärät ovat aina olleet ankaran livebändin maineessa. Keikat ovat olleet sekoitus vaarallista punkenergiaa ja hikistä paahtoa, joista parhaimmillaan on muodostunut kuin nyrkkeilymatsi, jossa kehässä ovat bändi ja yleisö kuvaannollisesti ottamassa mittaa toisistaan.

Äpärät julkaisi Häiriköt tulee –ep:n vuonna 1985. Sen lisäksi heidän biisejään julkaistiin useammallakin kokoelmalevyllä. Varsinaista pitkäsoittoa bändi ei uransa aikana koskaan julkaissut. Suurin syy siihen oli 80-luvun, ajan punkhengen mukainen äärimmäinen välinpitämättömyys ympäröivästä maailmasta.

Äpärät tuli tunnetuksi myös legendaksi muodostuneesta rumpali Mutusta, joka oli 11-vuotias liittyessään bändiin ja pesi rumpalina silti mennen tullen lähes kaikki muut kollegansa Suomessa. Yksi yhtyeen tunnetuimpia biisejäkin on nimeltään “Muttu on Aukialla”.

Äpärät kiertää nyt lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan. Kitaristi Saikin, joka muistetaan myös Fishfaces basistina, poismentyä hänen tilallaan soittaa PMA kitaristina tunnettu Timppa.

Häiriköt tulee -kiertue:
Ke 25.9. Henry’s Pub, Kuopio. Liput 5€
To 26.9. Lepakkomies, Helsinki. Liput 6€
Pe 27.9. WDD Punk Festival, WDD Bar, Vaasa. Liput 4/8€
La 28.9. Alakulaus, Seinäjoki. Liput 5€

Kommentoi julkaisua