Apina julkaisee toisen albuminsa lokakuussa: albumin ensimmäinen Palefacella höystetty single kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.4.2016

Apina 2015Viime vuonna kehutun debyyttilevynsä julkaissut oululainen rapmetalyhtye Apina on viettänyt alkuvuoden studiossa uuden materiaalin kimpussa. Tänään julkaistaan Apinan lokakuussa ilmestyvän kakkosalbumin ensimmäinen single ”Aamut”, jolla mukana fiittaa suomirapin kummisetä Paleface.

https://play.spotify.com/album/638sugeLAXbnZF5dEAr0Xy

Paleface kiinnitti huomiota mielenkiintoiseen tulokasbändiin jo debyyttilevy Infektikon (2015) ilmestymisen aikoihin. Erityisesti yhtyeen osaava riffittely ja matemaattisen tarkka soitto sekä taitava mc bändin keulilla tekivät Palefaceen vaikutuksen.

”Jätkien debyyttilevy Infektiko on soinut tiiviisti meikäläisen himasoittimissa. Kun avautui mahdollisuus räpätä uudella Apina-levyllä olin välittömästi messissä! Bändin saundi on hioutunut matkan varrella ja biisikynä on entistä terävämpi”, Paleface kertoo.

Uuden sinkun ja tulevan albumin on tuottanut yhtyeen pitkäaikainen yhteistyökumppani Mikko Mäkitalo ja miksauksesta vastaa ensilevyn tapaan brittiläinen Tesseract-yhtyeen kitaristi Acle Kahney. Kahneyn ja Apinan yhteistyö alkoi yhtyeen analysoitua omien suosikkilevyjensä soundimaailmoja.

”Mietittiin että minkä bändin soundimaailma vois olla lähellä meitä, ja millä sen bändin levyllä on parhaat soundit. Päädyttiin sitten yhteisymmärryksessä Tesseractin Altered State -albumiin ja otettiin selvää kuka sen on miksannut. Miksaajaksi paljastui yhtyeen oma kitaristi Acle Kahney. Otettiin mieheen yhteyttä, hän tykästyi materiaaliimme ja halusi miksata levymme. Loistavaa työtä debyytin kanssa tehnyt mies oli luonnollinen valinta miksaamaan myös toisen levymme”, Apinan rumpali Leo Heikkilä kertoo.

Kun Apinan debyyttilevyn kappaleet kiinnittyvät voimakkaasti huomiota ympäröivään yhteiskuntaan ja sen epäkohtiin, on tulevan albumin teema kääntynyt yhteiskunnan sijasta tarkastelemaan yksilöä. Apinan vokalisti Henri ”Pessi” Pesonen kertookin ottaneensa uuden levyn sanoituksia kirjoittaessaan askeleen lähemmäs henkilökohtaista elämäänsä.

”Apina ei ole koskaan tehnyt musiikkiaan laskelmoidusti, ja nyt oli oikea paikka viedä sanoituksellista maailmaa henkilökohtaisempaan suuntaan. Aamut-single on levyn itsetutkiskelevaa teemaa loistavasti avaava kappale”, Pessi paljastaa.

Apina-yhtye on perustettu Oulussa vuonna 2010. Omalaatuinen räpin ja metallin yhdistelmä herätti kiinnostusta heti yhtyeen alkutaipaleelta lähtien ja huolella tehdyt demot toivat maininnat mm. Soundin ja Infernon kuukauden demobändinä. Apina kiinnitettiin Sakara Recordsille syksyllä 2014, kun yhtye oli jo aloittanut työstämään debyyttilevyään. Debyyttilevy Infektiko julkaistiin keväällä 2015 ja se herätti kiinnostusta laajalti, Ylex valitsi Infektikon viikon levyksi, yhtye poseerasi Soundin kannessa ja Oi, Isänmaa! -singlen video aiheutti jopa pientä närää Suomen lippua ja liekkejä yhdistelevillä kuvillaan.

Apinan vielä nimeämätön kakkoslevy julkaistaan lokakuussa 2016.

Kevään 2016 keikat:
Pe 29.4. Hevimesta, Oulu
La 30.4. Bar 15, Seinäjoki
Pe 6.5. Lutakko, Jyväskylä
La 7.5. Kerubi, Joensuu

www.facebook.com/apinaband
www.instagram.com/apinaband
www.apinaband.com/

Luetuimmat

Uusimmat