Apinan vuosi sakariaanisen kalenterin mukaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.12.2015

Apina 2015Oululaisen rapmetalyhtye Apinan ja levy-yhtiö Sakara Recordsin tiet yhtyivät jo loppuvuodesta 2014 ensisingle ”Kohun” julkaisun tiimoilta, mutta vasta kuluneesta vuodesta 2015 muodostui Apinalle varsinainen kyntökausi. Debyyttilevy ”Infektiko” julkaistiin keväällä ja se herätti kiinnostusta laajalti, Ylex valitsi ”Infektikon” viikon levyksi, yhtye poseerasi Soundin kannessa ja ”Oi, Isänmaa!” -singlen video aiheutti jopa pientä närää Suomen lippua ja liekkejä yhdistelevillä kuvillaan. Yhtye on nyt julkaissut musiikkivideon kappaleeseen nimeltä ”Haluan tietää lisää sinusta” liittyen ja voit katsoa sen tästä:

Suurelle yleisölle Apina tuli tutuksi etenkin festarikesän ansiosta. Yhtye esiintyi lähes kaikilla kotomaamme merkittävillä festivaaleilla kirjavasti niin avausaktina kouralliselle kuulijoita kuin iltahämärässä tuhatpäiselle kansalle. Nyt julkaistavalla Haluan tietää lisää sinusta -videolle onkin summattu kesän fiilikset komeasti. Joona Mäen ohjaaman fanien suosikiksi nousseen debyytin ja keikkojen lopetusbiisin voit katsoa täältä.

Apina on aloittanut ensi vuonna julkaistavan kakkoslevyn valmistelun. Sitä odotellessa voit äänestää Infektikoa vuoden debyytiksi 12.12. saakka täällä.

http://www.levykauppax.fi/vuoden-esikoinen2015/
www.apinaband.com
www.facebook.com/apinaband