Apocalyptica esiintyy The Voice Of Finlandissa tällä viikolla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.3.2015

Apocalyptica 2014Apocalyptica julkaisee uuden albumin ”Shadowmaker” parin viikon päästä perjantaina 17. huhtikuuta. Albumilta on saatu kuultavaksi jo muutama raita, nimikkokappale ”Shadowmaker” sekä ensimmäinen virallinen radiosingle ”Cold Blood”. Yhtyeen perustajajäsen Eicca Toppinen on albumin lopputulemaan varsin tyytyväinen: ”Tärkeintä meille tämän levyn tekemisessä oli löytää yhtyeen todellinen nykyolemus ilman vierailijoita tai orkestereita. Meidän soundillinen ja tuotannollinen visio tälle albumille oli erittäin selkeä, jonka saavuttamiseksi hankimme tuottajaksi Nick Raskulineczin (Foo Fighters, Mastodon, Rush) sekä miksaajaksi Greg Fidelmanin (Metallica, Slayer, Slipknot). Bändin kehittämiseksi on tärkeää työskennellä ihmisten kanssa jotka todella osaavat haastaa saavuttamaan uusia tasoja. Tällä kertaa onnistuimme saavuttamaan soundin, jollaista olimme etsineet vuosikausia.”

Yhtyeen kahdeksas studioalbumi ”Shadowmaker” äänitettiin Nashvillessa ja sen on tuottanut kolminkertainen Grammy –palkittu huipputuottaja Nick Raskulinecz ja sen miksasi Greg Fidelman. Apocalyptican aiemmilla levyillä on kuultu lukuisia nimekkäitä laulajia kuten Ville Valo, Corey Taylor, Gavin Rossdale ja Dave Lombardo. Tulevan levyn ja kiertueen lauluosuuksista vastaa yhtyeeseen tätä albumia ja kiertuetta varten kiinnitetty Las Vegasista kotoisin oleva laulaja Franky Perez (Scars On Broadway, Slash, Sons Of Anarchy).

Vuonna 1993 perustettu Apocalyptica on jatkuvasti kehittänyt klassista muotoa ja rakennettaan, onnistuen keksimällä koko ajan uusia ja odottamattomia musiikillisia projekteja. Vaikka takana on jo 19 vuotta kestänyt ura, reilusti yli 1000 keikkaa 50:ssä eri maassa, Apocalyptica yhä edelleen nauttii suurta mediasuosiota sekä kipuaa listakärkiin uusilla albumeillaan ympäri maailmaa. Yhtyeen uusi albumi ”Shadowmaker” julkaistaan maailmanlaajuisesti 17. huhtikuuta, jolloin yhtye kiertää Pohjois-Amerikassa. Apocalyptica esiintyi alkuvuodesta 70000 Tons Of Metal –risteilyllä ja sekä australialaisella Sound Wave-festarikiertueella. Suomen keikoista on toistaiseksi julkaistu Provinssi Festival, Qstock ja Ilosaarirock Festival.

Apocalyptican ensimmäinen TV-esiintyminen tulevan albumin tiimoilta nähdään tulevana perjantaina 3. huhtikuuta The Voice of Finland –ohjelmassa Nelosella klo 20.05 alkaen.