Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 -albumi julkaistaan 7. kesäkuuta, ”The Four Horsemen” -singlellä mukana Metallica-basisti Rob Trujillo

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.2.2024

Apocalyptican maailmanmaineeseen siivittänyt, vuonna 1996 julkaistu ”Plays Metallica by Four Cellos” -albumi saa jatkoa 7. kesäkuuta, kun ”Plays Metallica Vol. 2” -albumi julkaistaan. Maailman menestynein selloyhtye palaa uransa alkuaikoihin ja laittaa uusiksi Metallican biisejä, joista ensimmäisenä kuullaan tänään julkaistu ”The Four Horsemen”. Biisistä on tehty myös Patric Ullaeusin ohjaama, soittamisen iloa pursuava musiikkivideo.

Tuleva, jälleen huipputuottaja Joe Barresin kanssa viimeistelty albumi on järjestyksessään Apocalyptican yhdeksäs levy, jolla on luvassa myös vierailijoita. Heistä ensimmäinen on nyt julkaistulla The Four Horsemen -singlellä mukana oleva Metallica-basisti Robert Trujillo. Eicca Toppinen kertoo yhteistyöstä seuraavaa:

”Se on ehkä maailman siistein juttu. Emme edes joutuneet vääntämään tästä, vaan hänen vierailuaan tarjottiin meille.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Soitimme aikoinaan ensimmäisen levyn livenä, ja se oli niin hauskaa ja jännittävää, että ajattelimme tehdä myös tällä kerralla äänitykset kuta kuinkin samaan tapaan. Toki toisinnosta ei ole kyse, sillä tällä kerralla meidän piti haastaa itsemme tuomalla täysin uutta perspektiiviä Metallican energiaan ja olemukseen.”

Perttu Kivilaakso lisää, että ajatus uudesta Metallica-teemaisesta albumista on kytenyt jo vuosia, aika lailla 20 vuoden ajan.

”Vielä oli niin paljon hienoja biisejä, joita halusimme soittaa, ja olemme vain odottaneet täydellistä hetkeä. Tässä menee ihan kananlihalle, kun ajattelen teinipoikaa sisälläni, joka pääsee soittamaan suosikkibiisejään.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Samalla tuleva albumi päättää 20 vuoden ajanjakson nykyisen Apocalyptican kokoonpanossa, kun rumpali Mikko Sirénin ja sellotrion tiet erkanevat.

”Plays Metallica Vol. 2 oli viimeinen saatuvuksemme yhdessä, ja vakuutamme, että me kolme jatkamme Apocalypticana. Toivotamme Mikolle onnea ja menestystä kaikessa mihin hän tulevaisuudessa tarttuukaan”, Eicca, Perttu ja Paavo Lötjönen sanovat.

Tulevalla albumilla kuullaan seuraavat kappaleet:
1. Ride the Lightning
2. St. Anger
3. The Unforgiven II
4. Blackened
5. The Call of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
6. The Four Horsemen (ft. Rob Trujillo)
7. Holier Than Thou
8. To Live Is To Die
9. One
10. One (Instrumental)

Jo aiemmin tällä viikolla uutisoitiin Apocalyptican massiivinen syyskiertue sekä Metallican Suomen vierailun aikana kuultava jäähallikonsertti 8. kesäkuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Helsingin liput tulevat kaikille myyntiin maanantaina kello 11, muut keikkaliput ovat nyt myynnissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat