Apocalyptican jäsenet sävelsivät oopperan

apocalyptica-indigoApocalyptican Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso ovat säveltäneet Suomen Kansallisoopperalle joka yhdistää raskaan rockin piirteitä romanttisiin melodioihin. ”Indigo” -niminen teos saa ensi-iltansa Helsingissä 22. tammikuuta 2016. Musiikin on sovittanut ja orkestroinut Jaakko Kuusisto, joka myös johtaa esitykset. Orkesteri on perinteinen sinfoniaorkesteri, johon ei ole lisätty rumpusettiä tai sähkökitaroita.

Ihmisyyden perusasioihin ja pureutuvan oopperan tarina kertoo kaikkialle lonkeronsa ulottavan suuryhtiön vallasta, teknologiauskon vaaroista ja onnen etsimisestä. Yhtiö on kehittänyt tehokkuutta lisäävän lääkkeen, jolla on arvaamattomia sivuvaikutuksia. Kun uhrien määrä lisääntyy, kaiken voi pelastaa vain lääkkeen alkuperäinen kehittäjä. Jonkun on lähdettävä salaperäisen koneen avulla matkalle toiseen todellisuuteen. Oopperalle tyypilliseen tapaan tarinassa liikutaan monella tasolla: paralleelitodellisuudessa, unimaailmassa ja yksilöiden alitajunnassa, jossa syvin taso on indigo-tila.

Kivilaakso ja Toppinen ovat itse kuvailleet säveltämäänsä teosta seuraavasti:

”Tehtiin kaunein ooppera sitten [Puccinin] ”Turandotin”. Ei kukaan muu uskalla säveltää näin kauniita aarioita ja romanttista tarinaa 2010-luvulla.

Tämä on sellainen ooppera, jonka haluaisimme itse nähdä. Ei tällä mitään kohderyhmää ole, niin kuin ei Apocalypticallakaan. Jos me rakastetaan tätä, me ei voida olla ainoita. Niin me ollaan kaikki jutut tehty.”

Lisätietoja löytyy Kansallisoopperan sivuilta ja ennakkolippuja voi ostaa Lippupisteestä.

Kommentoi julkaisua