Apocryfal – Ravens

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.9.2012

No niin, nyt mukana on kerrankin lyhyt ja ytimekäs kuvaus bändistä: ”Death metallia Jyväskylästä”. Tässä siis Apocryfal ja ”Ravens”.

”Ravens” alkaa suoralla turpaanvedolla. Tiukan aggressiivista death metallia veivaava Apocryfal tuntuu suosivan tällaista suoraa ja ytimekästä ratkaisua myös musiikissaan. Pojat ovat selkeästi kuunnelleet Deicidensä, sillä varsinkin vokalistin äänessä on mukavan tuttua kaikua. Musiikillisesti semiteknisen kuolon ja puhtaan mätön yhdistävä bändi hoitaa pestinsä puhtaan ammattimaisesti.

Soundipuolella mennään myös sopivan lujaa, ja jouduinkin pitkästä aikaa vaimentamaan äänenvoimakkuutta demoa kuunnellessa. Kappaleet runnovat päälle, ja raskaat kitarariffit hakkaavat tajuntaan. Pakko myöntää, että tarjolla on pirun jämäkkää settiä, ja kolmen biisin jälkeen korvat huutavat armoa.

Suomesta tuntuu nousevan uusia tiukkoja death metal bändejä kuin sieniä sateella, mutta eipä tuo haittaa, kunhan laatu pysyy kovana. Florida-kuolon ystävät, olkaa kuulolla ja pistäkää Apocryfal- nimi mieleen.

9/10

Kappalelista:
01. Dark Matter
02. Ravens
03. The Script

http://www.myspace.com/apocryfal

Kirjoittanut: Janne Partanen