Apokalyptinen viestintuoja – An Erotic End Of Times ”Chapter One”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 31.5.2017

An Erotic End Of Times. Siinäpä vasta erikoinen nimi, jolla saa varmasti ihmisten huomion. Kyseessä on kahden miehen, Erwan Frugierin ja Philippe Deschemin, kokoonpano, joka paasaa kuuntelijoille maailmanlopun lähestymisestä. Apokalyptiset lyriikat sekoitetaan gootti- ja industrial-metallimaiseen äänimaailmaan, joka on suorastaan hypnoottista kuunneltavaa.

Debyytti ”Chapter One” on nimensä mukaisesti ensimmäinen luku yhtyeen tarinassa, joka tulee varmasti saamaan jatkoa. Albumin äänimaailma rakentuu raskaisiin, säriseviin riffeihin ja vokalisti Deschemin äänen ympärille. Deschemin ääni on vahva ja monipuolinen, ja se sulautuu An Erotic End Of Timesin kaoottiseen soundiin. Vokalistin ääni on hyvin tärkeä osa kokonaisuutta, sillä yhtye on pitänyt soundinsa yksinkertaisena. Vaikka levyn lyriikat ovat synkät, kappaleissa leikitellään erilaisilla tunnelmilla. Koko levy ei siis ole painostavaa ja ahdistavaa maailmanlopun paatosta, mikä on myönteinen seikka.

Levyn aloitusraita tuo esille sen, mistä An Erotic End Of Timesissa on kyse – ”I Am Become Death” kytee aluksi hiljaa, mutta propagandapuheen myötä puhkeaa loistoonsa. Melodiat ovat raskaita, ja tässä kappaleessa vokalistin ääni muistuttaa korvaani Judas Priestin Robert Halfordia. Myöhemmin Deschemin ääni on kuitenkin pehmeämpi eikä synnytä tällaista mielleyhtymää. Vaikka tämän kaltaisesta levystä ei ulkoa päin uskoisi, on albumilla korvamato ”Love Is The Endin” muodossa. Kappale on pirteintä ja ”iloisinta”, mitä debyytiltä löytyy.

Koruttomasti nimetty ”No Rights Expect To Die” tarjoilee albumin upeimpia vokaaleja. Tunnelma on jälleen painostava, mutta mitä tämän nimiseltä kappaleelta voisi odottakaan? ”A Freaky World” on astetta kevyempää kuin aikaisemmat, ja kertosäkeissä kuullaan myös Deschemin kevyempää laulutyyliä. ”Writings On The Wall” alkaa propagandamaisella puheäänitteellä ja kulkee laahaavasti kaoottisessa äänimaailmassa. Kappaleessa Deschemin äänestä irtoaa juuri sitä tuskaisuutta, jota synkkä äänimaailma kaipaa syleilläkseen. ”One Chapterin” päättävä ”The Origin Of All Coming Evil” alkaa yllättävän kevyesti, mutta saa omanlaisen twistinsä, kun ”ufomaiset” äänet tulevat kuvioihin mukaan. An Erotic End Of Times on harrastanut esikoislevyllään useaan otteeseen ”puheita”, eikä lopetusraita tee poikkeusta. Kappaleen synkästä nimestä huolimatta  ”The Origin Of All Coming Evil” on keveä ja lennokas.

An Erotic End Of Timesin ”Chapter One” on taidokas näyte, joka vaatii useamman kuuntelukerran, jotta sen pystyy kokonaan sulattamaan. Frugier ja Deschemin osaavat upeasti luoda puhuttelevia ja syviä melodioita, joihin on helppo uppoutua ja jäädä tunnelman vietäväksi. Valitettavasti debyytin kappaleet ovat keskenään välillä samanoloisia, mikä vaikeuttaa niiden erottamista toisistaan. Toisaalta tämän takia levy tuntuu kulkevan sulavasti eteenpäin ilman suuria huipentumia. ”Chapter One” on hypnoottinen kokonaisuus, mutta seuraavalla albumilla toivoisin olevan enemmän erilaisia kokeiluja, jotta jokainen kappale erottuisi ja korostuisi paremmin.

8-/10

Kappalelista:

  1. I Am Become Death
  2. Love Is The End
  3. No Rights Expect To Die
  4. A Freaky World
  5. One Second After
  6. Writings On The Wall
  7. The Hangman
  8. The Origin Of All Coming Evil

An Erotic End Of Times Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat