Apulannan Sipe Santapukilta uusi sooloalbumi: ensimmäinen single ulkona lokakuussa

Apulannan rumpali Sipe Santapukki on työstänyt viimeiset neljä vuotta sinfoniaa, joka on viimein valmis. Teos kantaesitetään tammikuussa 2020 Sibeliustalossa Sinfonia Lahden toimesta. Konsertin johtaa ylikapellimestari Dima Slobodeniouk. Kantaesitys on loppuunmyyty ja lisäkonsertti järjestetään 20.3.2020. Sipe Santapukki kuvailee sinfoniaprojektia lehdistötiedotteessa seuraavasti:

”Sinfonian säveltäminen lähti soololevyn ajatuksesta. Huomasin kuitenkin pian, ettei musiikki noudattanut perinteisten popkappaleiden kaavoja. Ehdin jo turhautua kunnes ymmärsin, että tekemäni musiikki oli klassista musiikkia. Tämän jälkeen annoin melodioiden virrata vapaasti. Toisaalta ajatus laajasta orkesteriteoksesta pelotti kunnes ymmärsin, ettei ole olemassa sääntöjä sille, kuka saa kirjoittaa sinfonian ja kuka ei.”

SIPE SANTAPUKKI – UKKONEN
Kapellimestari: Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dima Slobodeniouk
Kesto: n. 40min.
Teoksen sovitus: Tapio Viitasaari
Kantaesitys: Lahden Sibeliustalossa 16.1.2020 (loppuunmyyty)
Lisäkonsertti: 20.3.2020 (lipunmyynnistä ilmoitetaan erikseen)

Sinfonian ohessa Sipe on tehnyt soololevyä, joka pohjautuu sinfoniaan. Työnimeltään projekti on ”Sipe 2”. Kappaleiden solisteina vierailee Suomen kärkinimiä. Soololevy rakentuu sinfonian melodia- ja harmoniamassasta, jonka Sipe on sovittanut bändibiisien muotoon. Sooloalbumi julkaistaan alkuvuodesta 2020 sinfonian kantaesityksen aikoihin.

Santapukki ei sooloile ensimmäistä kertaa urallaan sillä vuonna 2002 hän julkaisi soololevyn nimeltään ”Sipe”. Levyltä lohkaistut singlekappaleet ”Häiriintynyt kuu” ja ”Seurataan johtajaa” niittivät menestystä, ja kappaleet soivat radioaalloilla edelleen.

Tulevan sooloalbumin ensimmäinen digisingle julkaistaan 25.10. Kappale kantaa nimeä ”Kuu-Ukko”, solistina toimii Pepe Willberg.

Kuu-Ukko
Laulu – Pepe Willberg
Rummut – Sipe Santapukki
Basso – Ville Mäkinen
Kitara – Marzi Nyman
Kosketinsoittimet – Okke Komulainen
Viulut – Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula ja Vilma Pyrhönen

”Orkesteriteoksesta irroitettu soololevy tuntuu rajoja rikkovalta tavalta tehdä musiikkia. Tietääkseni tämän tyyppistä pläjäystä ei ole aiemmin tehty. Molemmat teokset pohjautuvat samoihin teemoihin, ja oli itsellenikin mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaiset lopputulokset voi saada aikaan samoilla eväillä. Tein soololevyn tekstit yhdessä Tommi Liimatan kanssa, ja ne muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.” kertoo Sipe.

Kommentoi julkaisua