Apulannan Sipe Santapukki julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta toiselta sooloalbumiltaan: levy luvassa ensi vuonna

Apulannan rumpali Sipe Santapukilta ilmestyi tänään ensimmäinen single ”Kuu-ukko” tulevalta sooloalbumilta. Soololevy rakentuu Sipen tekemän sinfonian melodia- ja harmoniamassasta, jotka on sovitettu bändibiisien muotoon. Kappaleiden solisteina vierailee Suomen kärkinimiä kuten Virve Rosti ja Pepe Willberg. Voit kuunnella singlen tästä:

Tuleva albumi on työnimeltään ”Sipe 2” ja se julkaistaan alkuvuodesta 2020.

”Kuu-ukko”
Laulu – Pepe Willberg
Rummut – Sipe Santapukki
Basso – Ville Mäkinen
Kitara – Marzi Nyman
Kosketinsoittimet – Okke Komulainen
Viulut – Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula ja Vilma Pyrhönen
Lapsikuoro: Laulupuu

”Orkesteriteoksesta irroitettu soololevy tuntuu rajoja rikkovalta tavalta tehdä musiikkia. Tietääkseni tämän tyyppistä pläjäystä ei ole aiemmin tehty. Molemmat teokset pohjautuvat samoihin teemoihin ja oli itsellenikin mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaiset lopputulokset voi saada aikaan samoilla eväillä. Tein soololevyn tekstit yhdessä Tommi Liimatan kanssa, ja ne muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.” kertoo Sipe.

Santapukki ei sooloile ensimmäistä kertaa urallaan, sillä vuonna 2002 hän julkaisi soololevyn nimeltään ”Sipe”. Levyltä lohkaistut singlekappaleet ”Häiriintynyt kuu” ja ”Seurataan johtajaa” niittivät menestystä ja kappaleet soivat radioaalloilla edelleen.

Kommentoi julkaisua