Apulanta-metsä istutettiin Heinolaan – katso istutuspäivän tunnelmat

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.5.2023

Lauantaina 20.5. Heinolassa sijaitsevalle 2,2 hehtaarin maalpalstalle istutettiin liki 3600 koivuntaimea talkoovoimin. Apulannan kanssa mukana istuttamassa oli lähes 50 hengen faniporukka, jonka reippaalla otteella tuhannet taimet saatiin istutettua ripeästi maahan. Istutusta opastamassa ja työnjälkeä valvomassa olivat Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijat. 

Haluamme olla osana tukemassa metsien istuttamista, sillä metsät ovat tärkeitä ekosysteemejä. Kaikki voivat osallistua metsän istuttamiseen omalla tavallaan, esimerkiksi osallistumalla vapaaehtoistyöhön, tukemalla metsänistutusprojekteja tai istuttamalla puita omalle tontilleen. Metsän istuttaminen on yksi tärkeimmistä keinoista varmistaa, että tulevat sukupolvet voivat nauttia terveestä ja monimuotoisesta luonnostaSuurin kiitos Apulanta-metsän istutuspäivästä kuuluu upealle talkooporukalle! Ilman heitä, tämä ei olisi onnistunut.” kertoo Sipe Santapukki.

Apulanta-yhtyeen aloittamaan Minusta kasvaa puu -metsähankkeeseen kuuluva Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja halukkaat voivat käydä paikan päällä seuraamassa metsän kasvua. Koordinaatit alueelle ovat: 61.22059188590489, 26.083360086103138

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Apulanta osallistuu sekä metsän istutukseen että hoitamiseen ja kaikilla on mahdollisuus seurata Apulanta-metsän kasvua. Työt metsän ylläpidon osalta tulevat jatkumaan ja hanketta voi seurata Minusta kasvaa puu Instagram-tilillä @minustakasvaapuu sekä Apulannan omissa somekanavissa.