Apulanta toi audiovisuaalisen tykityksensä Hämeeseen – tsekkaa kuvat keikalta

Kirjoittanut Tomi Vesaharju - 25.3.2018
Apulanta – Älä Usko Lauluihin, Verkatehdas, Hämeenlinna

Ensimmäiset fiilikset Apiksesta vetämässä konserttisaleissa olivat jotakuinkin skeptiset. Punkkarit edustamassa hallitun sofistikoidusti hienoissa paikoissa, joissa normaalisti tarjoillaan vain sitä konservatiivisempaa taidetta. Yhtälö oli jo vähintäänkin mielenkiintoinen, joten pakkohan se oli lähteä haastamaan itsensä tämän kanssa: joko diggaisi ihan hulluna tai vastavuoroisesti saisi yön pimeinä tunteina polttaa kaiken bändiin liittyvän roviolla.

Mitään ei tarvinnut tuikata tuleen keikan jälkeen.

Vaikka performanssin ja esitysmuodon muutoksen myötä tietty räyhä ja voima puuttuikin biisien sanomasta, oli taas vastavuoroisesti herkkyyttä vedetty lisää isolla kädellä. Se pieteetti, millä biisien uudelleen sovitukset oli tehty, oli mielestäni illan parasta antia — ei oltu menty sieltä, missä aita olisi ollut matalin. Eikä illan visuaalinen tarjontakaan jäänyt juuri musikaalisen osuuden jalkoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Orkesteri oli panostanut visuaaliseen puoleen isolla kädellä ja lavalla nähtiin hienon setupin lisäksi myös erittäin hieno valoshow. Ensimmäisen osion ajaksi bändin eteen oli vedetty ”reflektiivinen valoverkko”, johon heijastettiin erinäisiä valoja ja värejä. Väliajalla verho riisuttiin pois ja bändi ”paljastettiin” yleisölle.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy