Aqua-Wreck julkaisi toisen singlen “Bastard’s Fugue” tulevalta albumiltaan “Facade”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.4.2024

Aqua-Wreck-yhtyeen tulevalta omakustanteiselta “Facade”-esikoisalbumilta julkaistiin perjantaina 12.4. suoratoistopalveluissa toinen single “Bastard’s Fugue”. Albumi “Facade” julkaistaan 2.5.

Aqua-Wreck on vuonna 2010 Raumalla perustettu, nykyään Helsingistä käsin operoiva rockyhtye. Sen musiikissa 70-luvun taiteellisesti kunnianhimoisen rockin perinteet saavat päällensä kerroksia muun muassa funkista, jazzista ja pelimusiikista. Inspiraationsa Aqua-Wreck löytää milloin ihmismielen oikullisuudesta, milloin kuumeisista unista.

Aqua-Wreckin muodostavat Totti “TE Kaarle” Kaarle (laulu, trumpetti, perkussiot), myös Maladyssä vaikuttava Taavi Heikkilä (saksofonit, klarinetti, koskettimet), Lauripekka Muurinen (kitarat), Kalle Korkeamäki (basso, perkussiot) ja Aqua-Wreckin lisäksi myös mm. Mama Longhornissa soittava Tatu Tyykilä (rummut, perkussiot).

Tulevan ”Facade”-albumin kolmas raita “Bastard`s Fugue” on toisaalta aggressiivinen, toisaalta groovaava kappale, jossa kuuluvat kekseliäällä tavalla säveltäjä-sanoittaja Totti Kaarlen vaikutteet soulista ja uudemmasta progressiivista rockista.

Totti Kaarle lyriikoista: ”Bastard’s Fugue” on kyyninen katsaus amerikkalaiseen viihdeteollisuuten, etenkin Hollywoodiin. Tiettyjen henkilöiden nimeäminen ei ole tarpeen, mutta metaforilla ja allegoriolla on muistettu leikitellä tiettyjä hahmoja tarkalleen. Kappaleen lyriikat ovat maallisinta tekstiä tulevalta levyltä, mutta kumpuaahan laulun katkera henki alalla vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta sentimentaalisuuden ja romantiikan kuolemasta.