AQUI VIENE LA MUERTE? Punkfest 2010 joulukuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.11.2010

Mikkeli ja Kuopio saavat maistaa todella tulista metalli/HC-punkmuhennosta joulukuussa, sillä perjantaina 10.12 Mikkelin Blackoutissa ja lauantaina 11.12 Kuopion Kellopeli Pubissa järjestetään AQUI VIENE LA MUERTE? PUNKFEST 2010. Pääesiintyjänä tapahtumissa on HC-punkin ikoni Rattus. Rattuksen vieraaksi tulee molemmille keikoille Turmion Kätilöiden laulusolisti MC Raaka Pee ja kitaristi Bobby Undertaker. Kuopiolainen rajoja rikkova konemetalli-yhtye Turmion Kätilöt on viime aikoina työstänyt uutta levyä ja tekipä se Kalpalle kaksi kannatuslauluakin. Molemmissa tapahtumissa esiintyy lisäksi kaksi muuta HC-punkbändiä; Ydinmätä ja Missile Mikkelissä, sekä Johannes Avenger ja Ydinmätä Kuopiossa.

RATTUS ON RAUTAA, maailmallakin

Vuonna -78 perustettu Rattus on toiminut innoittajana useille raskaan rockin yhtyeille. Esimerkkinä mainittakoon Brasilian kuuluisin heavy-yhtye Sepultura, jonka Cavaleran veljekset perustivat bändin varhaistuotantoa kuunneltuaan. Myös Metallican soittajat ovat kertoneet fanittavansa Rattusta. Rattuksella on muitakin Metallica-yhteyksiä. Metallicalle levynkansia piirtänyt Pushead innostui 80-luvun alussa Rattuksesta niin paljon, että piirsi yhtyeelle useita kansia, ja onpa bändin logokin hänen käsialaansa. Rattuksen levyjä on myyty kymmeniä tuhansia eri puolilla maailmaa, ja se on vuosien saatossa esiintynyt ympäri maapalloa.

Savo kiehumaan

Mikkelin ja Kuopion keikat ovat jatkoa Rattuksen syyskuussa tekemälle Meksikon kiertueelle. Yhtye sai kunnian olla kaikkien aikojen ensimmäinen maassa esiintynyt Suomi-punkbändi. Kitaristi-laulaja Marjamäki: ?Haluamme nähdä savolaisyleisön innostuvan kuin tulisieluiset brassit ja meksikaanit konsanaan, joten Turmion Kätilö-miehet olivat oikea valinta keikkavieraaksemme. Tapahtumapaikoiksi valittiin tarkoituksella pienehköt Pubit, jotta tunnelma tiivistyy äärimmilleen.? Youtuben kätköistä löytyy materiaalia mm. Rattuksen Brasilian ja Meksikon kiertueilta.

Nuorten isien asialla

Mikkelissä tapahtuma tehdään yhteistyössä Viola Ry:n toteuttaman EVVK-hankkeen kanssa. EVVK (ehkä vois vaihteeks kiinnostua) on muun muassa tarkoitettu ”tukikohdaksi” ja vertaisryhmäksi nuorille miehille, jotka ovat tulossa, tai ovat jo tulleet isäksi. Hankkeessa on toimintaa myös lapsettomille nuorille miehille.

Molemmat tapahtumat: K-18, Showtime 22:00, Liput 10 e
Ennakkoliput: Mikkelissä Blackout, Maaherrankatu 21.
Kuopiossa Levykauppa X, Tulliportinkatu 27 (käteismaksu) ja Kellopeli Pub, Kellokuja 6

Pe. 10.12.2010 Mikkeli Blackout
La. 11.12.2010 Kuopio Kellopeli Pub