Arch Enemyn Michael Amott toivoisi metallin pysyvän undergroundissa: ”En halua sitä valtavirtaan”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.2.2023

Kun metallimusiikki on painunut yhä alemmas valtavirtakulttuurissa popin ja hip hopin raivatessa laajaa tilaa, moni harmittelee metallimusiikin vähäisyyttä kulttuurin näkyvillä paikoilla. Toiset puolestaan ovat iloisia, sillä heidän mielestään metalli voi hyvin undergroundissa.

Jälkimmäisen mielipiteen jakaa myös metalliyhtye Arch Enemyn kitaristi Michael Amott. Amott kertoi näkemyksensä metallin tilasta tuoreessa Silver Tiger Median haastattelussa.

Kun kitaristilta kysyttiin hänen mielipidettään metallin paikasta populaarikulttuurissa, tämä vastasi:

”En vietä lainkaan aikaa miettimällä sitä. Minulle kyse on vain metallista, yhteisöstä, kappaleiden kirjoittamisesta, äänittämisestä, tuottamisesta, keikoilla esiintymisestä ja kitaran soittamisesta. En oikeastaan ajattele lainkaan markkinointia. Se, miten musiikki saadaan ihmisten kuuluviin, tuntuu nykyään muuttuvan kokoajan. Ja meillä on hyviä ihmisiä, jotka työskentelevät kanssamme myös sen asian parissa.”

”Olen yksi onnekkaista, sillä en tee enää kaikkea yksin. Monta vuotta tein niin, mutta nyt en enää tee. Olemme nyt pisteessä, jossa joudumme lähinnä vain sanomaan ”kyllä’ tai ’ei’ ideoille, joita meille esitetään. Minulla ei siis ole paljonkaan sananvaltaa [metallin valtavirran] suhteen… Ja tavallaan se ei ole mielestäni niin tärkeää.”

”Minusta metallin pitäisi olla undergroundia. En halua sitä valtavirtaan – en ainakaan liikaa. Tämä on vaihtoehto valtavirralle; se on vaihtoehto kaikelle sille hyvin ennalta harkitulle, kyyniselle lähestymistavalle musiikkiin. Tarkoitan, että tämä on jotain, joka tulee sydämestä ja sielusta, ja haluan sen pysyvän sellaisena.”

Luetuimmat

Uusimmat