Arched Fire tulittaa uudella sinkulla – kyydissä mukana Tim ”Ripper” Owens

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 24.1.2023

“Pestilence” on toinen video ja single Arched Firen keväällä 2023 julkaistavalta toiselta albumilta ”Trust Betrayal”. ”Pestilence”-biisissä vierailee Tim ”Ripper” Owens (mm. ex-Judas Priest). Sinkun toinen biisi “Mr. Death” ei ole mukana pitkäsoitolla.

”Kuulin Ripperiä ensi kerran Judas Priestin ’Jugulatorilta’ ja rakastan sitä levyä”, sanoo bändin vokalisti Kristian Herkman. ”’Cathedral Spires’ oli lempibiisini Ripperin korkeiden äänien vuoksi, kuuntelin sitä usein kovaa ja lauloin mukana. En olisi voinut kuvitellakaan, että 25 vuotta myöhemmin hän laulaisi kanssani albumillamme. Oli mahtavaa saada hänet tähän mukaan, kiitämme kunnioittaen!”

”Pestilence” tarkastelee pandemiaa yhteiskunnalliselta kantilta. Virus on muun muassa kätevä poliittinen työkalu. ”Kun ihmiset kokoontuvat yhteen, huono hygienia levittää sairauksia, ja ihmiset haluavat löytää siihen syyllisen”, kertoo Herkman. ”Taikatemppujen pääperiaate on kiinnittää ihmisten huomio toisaalle ratkaisevalla hetkellä. Jotkut valtaapitävät käyttävät samaa metodia omaksi hyödykseen.”

Musiikillisesti ”Pestilence” on puhdasta heavy metalia speed/thrash-mausteilla. 

Arched Fire:

Kristian Herkman – laulu
Aslak Purojärvi – rummut
Mika Rytilahti – basso
Janne Särkelä – soolo- ja komppikitara
Ari Väntänen – komppikitara

www.archedfire.com

www.facebook.com/OfficialArchedFire

www.instagram.com/arched_fire_official