Arctulary – Drudge’s Daydream

Nytpä on käsiini saapunut Oulaisissa, vuonna 2006 perustetun nimeä tottelevan yhtyeen uusin ep. Kyseessä on käsittääkseni yhtyeen kolmas julkaisu. Yhtyeellä on taskussaan myöskin ensimmäinen sija yläasteiden Rock’n SM-kilpailussa.

Tämä kiekko lähtee käyntiin ”Oath” nimisellä introlla, joka ei oikein anna vielä mitään kuvaa tulevasta ja on jotenkin irrallinen muista kappaleista. Tuo intro jättää lähinnä hämmentyneen tunteen. Seuraavana pärähtää ilmoille ”Clockmaker” niminen ralli, joka viekin tälläisen vanhan heavy-jäärän todelliselle aikamatkalle. Mieleen tulee vanha kunnon Lepakkoluola, n. vuonna 1988 ja lavalla Airdash & Stone. Vahvasti perinteitä kunnioittavaa vanhan liiton farkkuliiviheavya on siis tarjolla. Nuorilla herroilla soitto kulkee ja kappaleetkin ovat hyvin rakennettuja. ”Catastrophic Diary” kappaleessa pohditaan,  miten nykyaikaisen hyvinvointivaltion asukas pärjäisi erittäin alhaisissa elinoloissa. Kappaleet kulkevat hyvin ja niissä on paljon hyviä elementtejä. Tällä ep:llä on yhteensä kuusi kipaletta, joista yksi on siis tuo intro. Kaikissa kappaleissa on perusasiat aivan kohdallaan, mutta ehkä hieman liian tasaista on yhtyeen materiaali. Sieltä kun ei oikein mikään kappale niin erityisesti jää mieleen, vaikka lopputuloksena mieleen jääkin päällisin puolin hyvä kuva yhtyeestä. Laulussa on vielä vähän petraamisen varaa, mutta laitetaan sekin nyt nuoren iän piikkiin.

Yllättävän pirteä esitys kaikenkaikkiaan, pientä hiomista vielä toki löytyy mutta, bändin nuoresta iästä johtuen  aikaa näillä kavereilla vielä on. Mutta on tämä tälläisenäkin jo huomattavasti vakuuttavampi esitys kuin monella ison levy-yhtiön artistilla. Suosittelen kaikille jotka haluavat muistella vuosien 88-90 kotimaisia thrash/speed metal klassikoita.

7/10

Kappalelista:

1.Oath
2.Clockmaker
3.Catastrophic Diary
4.Maze Of Issues
5.Mental Coma
6.Drudge’s Daydream

http://www.arctulary.tk/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua