Arion Suomen keikoille uuden livevideon siivittämänä – ”Yksi meidän parhaista keikoista koskaan!”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.4.2022

Viime vuonna kolmannen albuminsa ”Vultures Die Alone” julkaissut kotimaisen modernin metallin kärkinimiin lukeutuva Arion nähdään keväällä klubikeikoilla Suomessa. Tulevien keikkojen tunnelmaa nostattaakseen yhtye tarjoilee arkistojen helmiä ajalta, kun kaikki oli lähes normaalisti ja yhtyeen keikkatahti kova. Katso Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 2019 taltioitu livevideo ”Punish You” -kappaleesta. Yhtyeen laulaja Lassi Vääränen kertoo Oopperajuhlien keikasta seuraavaa:

”Tästä kyseisestä keikasta Olavinlinnassa löytyykin hauska muisto. Halusin tulla kuninkaallisesti lavalle laskeutuen katon rajasta linnan kiviportaita pitkin, koska kerrankos sitä nyt linnassa vedetään. Kyseiseen paikkaan pääseminen bäkkäriltä ei kuitenkaan ollut niin kuninkaallinen matka, nimittäin päästäkseen ylös täytyi mm. ryömiä muutamien ahtaiden tunnelien läpi sekä kiivetä erilaisia tikkaita ja portaita pitkin. Sisäinen lapsihan siinä heräsi, kun pääsi seikkailemaan oikeassa linnassa. Sain opaskierroksen päivällä, mut ei ollut ihan skarpein olotila, sillä oltiin soitettu edellisenä päivänä festareilla Saksassa ja unet olivat jääneet vähäisiksi. Siitä johtuen alkoi tilanteessa jännittämään sen verran, että oli pakko pyytää henkilökunta saattamaan mut oikeaan paikkaan, etten vaan lähde ryömiin väärään tunneliin. Oon kuitenkin nähnyt Spinal Tapin monta kertaa. Anyways! Kaikki jätkät löysi lavalle ja soitettiin yks meidän parhaista keikoista koskaan ja vielä aidossa linnassa!”

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Arion joutui myös kärsimään monien muiden bändien ja artistien tapaan pandemian aiheuttamasta kiertueiden ja keikkojen siirroista sekä peruuntumista, mutta nyt yhtye pääsee vihdoin tien päälle. Vääränen fiilistelee tulevia edesottamuksia seuraavasti:

”Julkaistiin noin vuosi sitten meidän kolmas albumi Vultures Die Alone ja sen tiimoilta oli tietysti sovittuna keikkoja Suomeen, Eurooppaan ja Jenkkeihin. Aika monen siirron jälkeen nyt vihdoin näyttäisi siltä, et näitä keikkoja päästään tekemään! Tulkaa nyt ihmeessä mestoille ja tuokaa kaverit messiin, sillä nyt tarjoillaan viimesen päälle.”

Keväällä Arion nähdään klubikeikoilla Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Vaasassa. Kesällä puolestaan bändi on mukana muun muassa Rock In The City -festivaaleilla useassa kaupungissa ja mahtuu yhtyeen kesäkuun ohjelmaan myös keikka Atlantaan ProgPower -festivaaleille.

15.04. On The Rocks, Helsinki (+ Ember Falls)
16.04. Apollo, Turku (+ Ember Falls)
17.04. Yo-Talo, Tampere (+ Joviac)
21.05. WSArena, Vaasa (Rokkikaaos Vol.1)
Liput: http://www.masterevents.fi/artists/arion/