Arion-yhtyeen Lassi Vääränen tähdittää Seagulls’ Nestin viidettä jaksoa – ensimmäinen tuotantokausi huipentuu Tarja Turusen vierailuun

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.6.2021
Kuva: Jaakko Manninen

Steve ’n’ Seagullsin työstämän Seagulls’ Nest -videosarjan ensimmäisen tuotantokauden viides jakso pullahtaa kaikkien nähtäväksi yhtyeen YouTube-kanavalle 3. kesäkuuta. Puumajan seinät ja katto ovat jälleen koetuksella, kun lokkien vieraaksi saapuu Arion-yhtyeestä tuttu, tarvittaessa varsin korkealta ja kovaa laulava Lassi Vääränen. Keski-Suomen kasvattina Lassi sujahti lokkiparven sekaan aika lailla helposti, ja tällä kertaa ohjelmassa on haastattelujen ja kahden yhteisbiisin lisäksi vuoden kuumin urheilutapahtuma, eli voimamieskilpailu Steve ’n’ Seagullsin rumpalin ja virallisen haastemiehen Skubun sekä Lassin kesken.

Arion julkaisi huhtikuussa 2021 uusimman albuminsa ”Vultures Die Alone” ja odottaa muiden bändien tavoin kiertueelle pääsyä. Kovassa nosteessa oleva yhtye on aiemmin kiertänyt mm. Euroopassa ja Aasiassa. Kuvauksista ja jaksosta Lassi totesi seuraavaa:

”Olen seurannut Seagullsien maailman valloitusta ihan sieltä alusta alkaen ja nähnytkin jätkät monta kertaa livenä. Aina tuolloin käynyt mielessä, että olisipa mahtavaa nousta jätkien kanssa lavalle ja vähän jammailla yhdessä. Ei siis kauaa tarvinnut miettiä lähdenkö messiin, kun kutsu kävi. Tässä jaksossa kuullaan mahtavat versiot kahdesta mulle tärkeästä biisistä ja tietenkin huikeilla stemmoilla varustettuna. Ehkä jopa kuullaan vähän erityylistä laulusoundia mitä multa on yleensä totuttu kuulemaan. En kyllä malta odottaa et jengi pääsee kuulemaan nämä versiot! Ehdottomasti yksi hienoimmista reissuista koskaan ja suuri kiitos kaikesta vielä Seagulls-perheelle! Ainiin Skubu halusi haastaa mut pesän vahvin mies kisaan, ehkä arvaattekin miten siinä sit kävi.”

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa vierailee Tarja Turunen

Seagulls’ Nestin ensimmäisen tuotantokauden viimeinen jakso julkaistaan 17. kesäkuuta. Silloin lokkien vieraana nähdään yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista laulajista, kun puumajaan saapuu Tarja Turunen. Jakson sisältö pysyköön vielä suuremmilta osin salaisuutena, mutta keväinen säätila antaa mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien kokeiluun. Se on varmaa, että jaksossa kuullaan Steve ’n’ Seagullsin ja Turusen yhdessä esittämänä musiikkia kahden kappaleen verran. Haastatteluissa kuullaan Tarja Turusen elämästä sekä urasta tänä päivänä ja myös menneiltä vuosilta.

Seagulls’ Nest on uudenlainen musiikkiaiheinen sarja, jossa asiat tapahtuvat hyvin pitkälti omalla painollaan ihmisten kohdatessa aidosti toisensa. Steve ’n’ Seagullsin vieraana nähdään aluksi eturivin suomalaismuusikoita ja pandemian hellittäessä myös kansainvälisiä vieraita. Kuusijaksoisen, ensimmäisen tuotantokauden vieraskattaus on monipuolinen. Sarjan ensimmäistä, 8.4. julkaistua jaksoa tähditti Stratovariuksen laulajana tunnettu Timo Kotipelto. Jakso on saanut erittäin hyvän vastaanoton ja sitä on katsottu jo yli 100 000 kertaa. Sarjan toinen jakso julkaistiin 22.4., ja siinä vierailevana tähtenä nähtiin Battle Beastin laulaja Noora Louhimo. Kolmannessa, 6.5. julkaistussa jaksossa nähtiin suomalaisen thrash metalin kenties energisin lavaesiintyjä, Lost Societyn Samy Elbanna. Neljättä jaksoa tähditti suomalaisen rockin legenda Sami Yaffa.

Seagulls’ Nest syntyi suomalaisyhtye Steve ’n’ Seagullsin ideoimana keskellä koronapandemiaa. Yhtye rakensi salaiseen paikkaan puumajan, johon sarjan tapahtumat sijoittuvat. Steve ’n’ Seagullsin keskittyessä isännöintiin päästetään vieraat kertomaan elämästään ja uransa vaiheista. Vieraat pääsevät myös kokeilemaan erilaisia isäntien virittelemiä aktiviteetteja. Sarjan keskiössä on musiikki, ja jokaisessa jaksossa kuullaan kaksi biisiä Steve ’n’ Seagullsin ja vierailevan tähden yhteisesityksenä. Sarjan julkaisukanavaksi valikoitui Steve ’n’ Seagullsin YouTube-kanava, jolla on yli 900 000 tilaajaa.

Steve ’n’ Seagulls nousi aluksi laajempaan tunnettuuteen YouTube-videoidensa myötä kesällä 2014. Sittemmin yhtye on kiertänyt ahkerasti keikkalavoja kotimaassa ja ulkomailla, erityisesti Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtyeen kaikki neljä levyä ovat nousseet muun muassa Billboardin albumilistoille ja Suomen viralliselle albumilistalle. Yhtyeen tuorein albumi on marraskuussa 2020 julkaistu ”Another Miracle”. Bändin musiikkivideot ovat keränneet yli 240 miljoonaa katsontakertaa internetin ihmeellisessä maailmassa.