ArrorA – Smother What’s Left

Hämeenlinnasta tuleva soittaa melodista nykymetallia. Bändin uran toinen julkaisu ”Smother What’s Left” oli Kaaoszinellä ennakkokuuntelussa ja nyt se myös arvostellaan.

Melodinen nykymetalli kuvaa ArrorAn musiikkia todella hyvin, sillä bändin musiikista on aistittavissa kaikuja useammastakin eri genrestä. Bändin pääpainona on raskaasti louhivat kitarat ja huutolaulanta. Kappaleet kulkevat hyvällä tempolla eteenpäin kiihtyen välillä kunnon mättöön ja välillä rauhoittuen melodisimpiin osuuksiin. Vaihdot tulevat luontevasti ja monipuolistavat kappaleita merkittävästi. Tuotanto on ammattimaista ja kappaleisiin on laitettu ovelasti syntikoita ja kitarakikkoja täytteeksi.

Viiden biisin ep ”Smother What’s Left” on todella valmiin kuuloinen paketti, ja bändi kuulostaa enemmän jenkkibändiltä kuin suomalaiselta. On selvää, että jätkät ovat panostaneet ep:n tekoon, ja hyvä niin. Kappaleista löytyy uusia juttuja useammankin kuuntelun jälkeen ja tietyt kohdat saavat hymyn huulille joka kuuntelulla. Esimerkkinä tästä on toisena tulevan ”Redeemer”-biisin loppu, jossa rumpali vaihtaa kompin viimeisille kitaran kierroille. Ep on todella tasalaatuinen: mitään selviä hittejä ei ole mutta ei myöskään heikkoja biisejä. Itselleni uppoaa parhainten äkäinen ”Perfect Season”, jossa kitarointi on todella menevää. Samaisessa kappaleessa on myös käytetty melodisempia siirtymiä todella hyvin.

ArrorAn toinen julkaisu osuu ja uppoaa. Sitä voi suositella oikeastaan kaikille, jotka pitävät nykymetallista, samoin hardcoren ystäville.

9/10

Kappalelista:
01. Out Came The Wolves
02. Redeemer
03. Heliophobia
04. Perfect Season
05. Asphodel Meadows

http://www.myspace.com/arrorac

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua