Massiivisia melodioita ja musiikin hurmosta – arviossa Dynaztyn ”Final Advent”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 24.8.2022

Ruotsalainen, modernia melodista metallia soittava Dynazty julkaisee 26. elokuuta uuden, järjestyksessään kahdeksannen pitkäsoittonsa ”Final Advent”. Bändin mukaan uusi albumi on sen yhtenäisin, mielikuvituksellisin ja monipuolisin julkaisu, joka ei pidä sisällään yhtään täytebiisiä. Levyltä on tähän mennessä julkaistu maistiaisina myös videoiden muodossa ”Power Of Will”, ”Advent”, ”Yours” sekä viimeisimpänä ”The White”.

Albumin aloittava ”Power Of Will” on laulaja Nils Molinin mukaan ensimmäisiä uutta levyä varten tehtyjä biisejä, ja siitä sekä seuraavana tulevasta ”Adventista” on helppo huomata, että rima on asetettu materiaalin suhteen hyvin korkealle. Sen sijaan ”Natural Born Killer” kuulostaa edellisiin kappaleisiin verrattuna ehkä hivenen ennalta-arvattavalle komeasta kitarasoolostaan huolimatta. ”Yours” edustaa albumin rauhallisinta antia ja soi komeana tunnelmapalana, joka on helppo kuvitella soimaan elokuvan lopputekstien taustalle.

Varsinaiseen vauhtiin päästään ”All The Devils Are Here” -biisin myötä, joka nousee albumilta helposti ylitse muiden ja laittaa nyökyttelemään musiikin tahtiin. ”The White” on tempoltaan piirun verran edellistä maltillisempi, mikä ei ole ollenkaan huono asia. ”Instinct” jyrää jälleen tutusti eteenpäin, ja biisiä voisi kuvailla jopa hurmokselliseksi.

Toinen oma suosikkini on ehdottomasti ”Heart Of Darkness”, jossa kaikki palaset tuntuvat kerta kaikkiaan asettuvan kohdalleen. ”Achilles Heel” tuntuu puolestaan hieman puuduttavalle ehkä liiallisellakin mahtipontisuudellaan ja on selkeästi albumin biiseistä se heikoin lenkki. ”Power Of Now” -biisi nousee taas kunnon tempoon ja on oikein sopiva päätös levylle.

Niin, toteutuuko Dynaztyn lupaus ”no fillers, all killers”? Pitkäsoitto on oikein laadukas paketti, ja lopputulosta on selkeästi hiottu. Albumilla on alusta loppuun paikoin hyvinkin hengästyttävä tempo. Ensikuuleman perusteella mietin sitä, ovatko biisit liiankin samankaltaisia, ja onko materiaalissa tarpeeksi monipuolisuutta? Vaikutelma onneksi muuttui seuraavan kuuntelukerran myötä. Jos melodinen metalli kiinnostaa, niin ”Final Advent” kannattaa ottaa ehdottomasti kuunteluun.

Dynazty Facebookissa

Dynazty Instagramissa

Dynazty on:

Nils Molin – laulu
Love Magnusson – kitara
Mikael Lavér – kitara
Jonathan Olsson – basso
Georg Härnsten Egg – rummut

Kappalelista:

  1. Power Of Will
  2. Advent
  3. Natural Born Killer
  4. Yours
  5. All The Devils Are Here
  6. The White
  7. Instinct
  8. Heart Of Darkness
  9. Achilles Heel
  10. Power Of Now

Luetuimmat

Uusimmat