Toimiva ja tasapainoinen debyytti – arviossa Face The Legacyn ”Ashes On The Ground”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 28.5.2022

Jyväskyläläinen Face The Legacy julkaisi tänä keväänä debyyttialbuminsa ”Ashes On The Ground”. Alun perin 80–90-luvun hard rockista vaikutteensa ammentanut bändi suuntaa tyylinsä nyt hieman raskaampaan suuntaan, ja lopputuloksena albumilla kuullaan toimiva yhdistelmä niin metallia, hard rockia kuin grungea.

Face The Legacy oli minulle aivan uusi tuttavuus, enkä aivan tiennyt mitä odottaa, kun otin albumin kuunteluun. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, kun albumin aloitusraita ”Downfall” lähti käyntiin melko raskaan kuuloisilla rummuilla. ”United As Onella” ja ”Unbreakable Chainsissa” huomioni kiinnittyi erityisesti näppärän kuuloiseen kitarointiin. Edukseen albumilta erottuu ”Back To Those Times”, jota on ilo kuunnella, ja jossa on hittipotentiaalia kerrakseen. Jo ensimmäisellä kuuntelukerralla omiksi suosikeiksi nousivat ehdottomasti ”Neverending Pain” ja albumin nimibiisi ”Ashes On The Ground”. Levyn raskainta antia edustava ”I’ve Had Enough” kuulostaa sekin oikein toimivalle ja kulkee eteenpäin jyrän tavoin.

”Ashes On The Ground” sisältää monia eri kerroksia ja kuulostaa kuuntelukertojen myötä aina vain paremmalle. Albumi on erittäin toimiva ja viimeisen päälle hiotun kuuloinen kokonaisuus, jonka tekemisessä on nähty vaivaa. Face The Legacy on joukko lahjakkaita muusikoita, jotka kukin hoitavat oman tonttinsa tyylikkäästi toisiaan täydentäen. Bändi selkeästi tietää, mitä se on tekemässä ja kuinka homma toimii. Pidin kuulemastani oikein paljon ja on vaikea keksiä mitään parannettavaa. Näin tasapainoinen debyyttialbumi lupaa jatkon kannalta hyvää. Enää ei tarvita mitään muuta kuin läpimurto suuremman yleisön tietoisuuteen, ja maailmanvalloitus voi alkaa.

Face The Legacy:
Niklas Lindeman – laulu ja kitara
Elias Suhonen – kitara
Aleksanteri Skaniakos – basso
Pietro Tuominen – rummut