Raakaa rokkausta satanen lasissa – arviossa Michael Monroen ”I Live Too Fast To Die Young!”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 5.6.2022

Michael Monroe on Suomen tunnetuin ja pisimmän kansainvälisen uran tehnyt rock-persoona, jonka tietävät monet vauvasta vaariin. Monroen ollessa tunnettu lavakarismastaan ja tv-ohjelmista, ovat artistin 2010-luvulla julkaistut albumit jääneet hieman harmillisesti muun julkisuuden varjoon. Bändin uusin, 10. kesäkuuta ilmestyvä levy on nimetty komeasti ”I Live Too Fast To Die Young!”.

Mukana on jälleen myös melkoinen joukko vierailijoita; Slash (kitara ”I Live Too Fast To Die Young”), Lenni-Kalle Taipale (piano ”Antisocialite” ja ”Can’t Stop Falling Apart”), Neil Leyton (taustalaulu “Everybody’s Nobody”, “Murder The Summer Of Love” ja “All Fighter”), Suvi Aalto ja Astrid Nicole (taustalaulu “Can’t Stop Falling Apart” ja “Murder The Summer Of Love”).

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Albumin aloittaa singlenäkin julkaistu ”Murder The Summer Of Love”, joka on heti ensisävelistä lähtien tuttua punk-kaahausta, jonka esittäjästä ei voi erehtyä. Biisi jää varmasti mieleen heti ensikuulemalta johtuen erittäin tarttuvasta kertosäkeestään. Sama rymistely jatkuu myös ”Young Drunks & Old Alcoholics” ja ”All Fighter” -biiseissä. Kaikkein hengästyttävin tempo kuullaan kuitenkin ”Pagan Prayerissa”, joka jyrää tiukasti armoa antamatta eteenpäin Mr. Monroen karjuessa lyriikoita.

Nimibiisi ”I Live Too Fast To Die Young” alkaa sekin oikein napakasti rytmiryhmä Yaffa-Rockfistin tahdissa kitaralegenda Slashin huolehtiessa kitarasoolosta. Koska allekirjoittaneen mielestä biiseissä pitää olla menoa ja meininkiä, niin siksi hieman yllätyin, kuinka paljon ihastuin ”Derelict Palacen” ja ”Antisocialiten” rauhalliseen soljuvuuteen.”Dearly Departed” jättää jälkeensä hieman unenomaisen sekä haikean tunnelman ja on erittäin oivallinen päätös albumille.

”I Live Too Fast To Die Young!” on ehyt ja tuoreelta kuulostava kokonaisuus, joka tarjoaa parasta Michael Monroeta sitten vuonna 2011 julkaistun ”Sensory Overdriven”. Vuosien saatossa ja kokoonpanon vakiintuessa Monroesta ja muista jäsenistä on kehittynyt tiukasti yhteen soittava sekä biisinkirjoitustaitoinen bändi. Uusi albumi sisältää monta purkan lailla tarttuvaa, mukana hoilattavaa kertosäettä ja on taattua tavaraa bändin faneille. Levy on mukavaa kuunneltavaa ja jokainen löytää varmasti uuden lempibiisinsä.

Kappalelista:

 1. Murder The Summer Of Love
 2. Young Drunks & Old Alcoholics
 3. Derelict Palace
 4. All Fighter
 5. Everybody’s Nobody
 6. Antisocialite
 7. Can’t Stop Falling Apart
 8. Pagan Prayer
 9. No Guilt
 10. I Live Too Fast To Die Young
 11. Dearly Departed

Bändin kokoonpano:

Michael Monroe – laulu, huuliharppu

Steve Conte – kitara, taustalaulu

Rich Jones – kitara, taustalaulu

Karl Rockfist – rummut

Sami Yaffa – basso, taustalaulu