Raskaita riffejä sekä tarttuvia kertosäkeitä – Arviossa Midnight Bulletin ”Hostile Resistance”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 16.5.2022

Kotimainen Midnight Bullet julkaisi kuluvan vuoden maaliskuussa neljännen studioalbuminsa nimeltään ”Hostile Resistance”. Bändin tavoitteena oli alun perin julkaista albumi jo viime vuoden syksyllä, mutta julkaisu viivästyi hieman tuotantoaikataulujen vuoksi. Laulaja-kitaristi Tuomas Lahti kuvaa levyn syntymäprosessia helpoksi, ja kappaleet ovat kirjoittaneet hyvin pitkälle itse itsensä valmiiksi. Kantavia teemoja levyllä ovat mm. kapina, vallankumous ja häikäilemättömyys vallan käytössä.

Albumi on tukevilla soundeilla varustettu tasapainoinen kokonaisuus. Allekirjoittaneen mieleen jäivät erityisesti nimikappale ”Hostile Resistance” sekä ”Enemy Number One”. Levyn aloittava energinen ”Rain On Me” kertoo nykypäivänä tutuksi tulleesta ilmiöstä, eli huomion hakemisesta sosiaalisen median kautta. Kokonaisuudessaan levy kuulostaa aggressiiviselle ja raskaalle, mutta raskaiden kitarariffien vastapainoksi kappaleet sisältävät kekseliään melodisia kertosäkeitä. Kappaleissa voi kuulla kaikuja esimerkiksi Panterasta ja Testamentista näiden kuitenkin ollessa lähinnä mausteita bändin omassa soundissa.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Vuonna 2009 perustetun bändin vuosien varrella kertynyt kokemus sekä ammattitaito kuuluu levyllä hienosti. ”Hostile Resistance” on hieman vajaan 40 minuutin kestollaan napakka paketti, joka kertoo hyvin, mistä Midnight Bullet on tehty. Suosittelen albumiin tutustumista kaikille heavy metalin ystäville, kuten yhtye itse tyylinsä määrittelee.

Midnight Bullet on:

Tuomas Lahti – laulu ja kitara

Mikko Nokelainen – rummut

Lauri Ikonen – kitara

Mirko Miettinen – basso