Kuin kolikon kaksi eri puolta – arviossa Pasi Mikon ”Musta Liemi” / ”Sielulintu”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 16.4.2023

Uniklubi– ja Egokills-yhtyeistä tunnettu kitaristi Pasi Viitala työstää tällä hetkellä ensimmäistä soololevyään. Levyltä on tähän mennessä tarjoiltu maistiaisina biisit ”Musta Liemi” ja ”Sielulintu”. Sooloprojektissaan Viitala käyttää taiteilijanimeä Pasi Mikko.

Musta Liemi” tuo mukavalla tavalla mieleen alkuaikojen Don Huonot. Kielikuvat ovat värikkäitä ja mielikuvituksellisia. Kappale alkaa avautua ehkä vielä paremmin, jos katsoo samalla siihen tehdyn musiikkivideon. Kertosäe on tarttuva ja jää jo ensimmäisellä kuuntelukerralla päähän soimaan, mikä on aina hyvä merkki.

Sielulintu” on puolestaan täysin erilainen raita verrattuna aiemmin kuulemaani ”Mustaan Liemeen”. Nyt mennään huomattavan paljon herkemmillä vesillä, mitä tukee juuri sopivasti Sanna Natusen viulu sekä taustalaulu. Minulle tulee välittömästi fiilikset keskiajasta ja kansantaruista, mikä tuo raitaan juuri sopivaa mystisyyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uniklubia paljon kuunnelleena täytyy sanoa, että biisit ovat ihan jotain muuta kuin olisin ehkä odottanut. Pasi Mikko saa aikaan melkoisen pesäeron siihen, mihin hänet on aikaisemmin totuttu yhdistämään. Suosittelen heittämään mahdolliset ennakkoluulot ”romukoppaan” ja tutustumaan rohkeasti biiseihin. Onkin mielenkiintoista jäädä odottamaan, mitä muu materiaali tuo vielä myöhemmin tullessaan. Pasi Mikko työstää soololevyään muiden projektiensa ohessa, joten tulevan pitkäsoiton julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa. Uskon kuitenkin, että sitä kannattaa odottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat