Arviossa Powerwolfin uusi albumi ”Sacrament of Sin”

hemmottelee fanejaan uudella albumillaan bändin 15-vuotisjuhlan kunniaksi. ”Sacrament of Sin” sisältää 11 tarttuvaa rallia, joten siinä mielessä bändi ei tarjoa mitään uutta. Powerwolfin paras levy ”Preachers of the Night” pitää tittelinsä vielä ”Sacrament of Sinin” jälkeen, mutta kauas ei jäädä.

Powerwolf on Powerwolf. Tuskin kukaan odotti mitään mullistavaa muutosta bändin sointiin. Samat teemat vampyyreineen ja ihmissusineen ovat yhä mukana, ja niin pitääkin. Bändi on taiteillut koko uransa huumorin ja vakavasti otettavuuden rajoilla hyvällä tyylitajulla. Attila Dornin kipparoima orkesteri soittaa asenteella, taidolla ja kokemuksella. Bändin onnistuminen katsotaankin uuden kokeilemisen sijaan sävellysten laadussa. Biiseissään ”Sacrament of Sin” loistaa.

”Sacrament of Sin” alkaa kahdella sinkkulohkaisulla. ”Fire & Forgive” on nopeatempoinen, tarttuva ja varma lisä bändin keikoille. ”Demon’s Are a Girl’s Best Friend” on puolestaan hieman rauhallisempi kappale mutta melodisuudesta ja tarttuvuudesta ei tingitä. Kolmantena tuleva ”Killers with the Cross” on ihan huippubiisi, vaikka sekin on tehty tutuista aineksista. Bändin uran ensimmäinen balladiksi luettava biisi ”Where the Wild Wolves Have Gone” toimii myös erinomaisesti.

Albumin laatu pysyy korkeana alusta loppuun. Levyllä ei ole yhtään ihan filleriä kappaletta. Hieman muiden tasosta tosin jäävät saksaksi laulettu ”Stossgebet” sekä slaavitunnelmat huippuunsa virittävä ”Nightside of Siberia”. Albumin nimibiisi on albumin vikkelin ja paras, ja jopa Powerwolfin asteikolla normaalia tarttuvampi korvatäky vie mennessään. Keikoilla tulee hiki sitä joratessa.

Powerwolf on jännä bändi. Bändin levyjä tuskin kaivaa esille, kun haluaa syventyä musiikkiin ja hakea syvällisempää elämystä. Autossa ja esimerkiksi lenkillä lennokas ja melodinen musiikki toimii huomattavasti paremmin. Tarttuvaa, viihdyttävää ja helppoa, siinä Powerwolfin toimiva resepti. Niin ja tietysti keikoilla: Keikoilla bändi on omimmillaan. Biisit heräävät eloon ja näyttävät niissä olevan enemmän kuin äkkiseltään uskoisi. ”Sacrament of Sin” lisää bändin keikkasettiin monia uusia mahdollisuuksia, joten siinä mielessä albumi on erittäin onnistunut.

8+

Kappalelista:

1. Fire & Forgive
2. Demons Are A Girl‘s Best Friend
3. Killers With The Cross
4. Incense And Iron
5. Where The Wild Wolves Have Gone
6. Stossgebet
7. Nightside Of Siberia
8. The Sacrament Of Sin
9. Venom Of Venus
10. Nighttime Rebel
11. Fist By Fist (Sacralize Or Strike)

https://www.facebook.com/powerwolfmetal/

Kommentoi julkaisua