Arvostelussa huikea Black Country Communion – BCCIV

 

, anglo-amerikkalaisen hard rockin supersankaritiimi, eli vokalisti Glenn Hughes (Deep Purple, Trapeze), rumpali Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian (Dream Theather, Alice Cooper, Billy Idol) ja blueskitaristi Joe Bonamassa, kokoonpanon uusin albumi ”BCCIV” nousi syvyyksistä päivänvaloon viime perjantaina 22.9.

Vuoden 2013 ”Afterglown” jälkeen riitaantuneet jäsenet lähtivät sooloilemaan omille tahoilleen, mutta Hughesin johdolla ilmoittivat paluusta studioon viime keväänä. Ryhmään saatiin mukaan vielä luottotuottaja Kevin Shirley. Oikeuden puolustajien, Hughesin ja Bonamassan yhteistyö levyn tiimoilta on ollut 4 kuukautta saumatonta yhteen puhaltamista. Symbioosin tuloksen kuulee levyltä, sillä albumi on edeltäjiään raskaampi, rohkeampi ja isompi. Lyriikat ovat lähes kokonaan Hughesin tuotantoa, lukuunottamatta”The Last Song For My Resting Place” –kappaletta, jonka sanat ovat Bonamassan käsialaa. Bonamassan biisin introssa ja outrossa kuullaan viulu ja mandoliini, jotka ovat Hughesin mukaan kunnianosoitus Titanicin onnettomuudessa menehtyneille.

Levyltä löytyy raskaiden ja dramaattisten soundien lisäksi myös Michael Jacksonin Smooth Criminal -viboja (”Sway”), mielenvikaista groovia (”Wanderlust”), sekä Led Zeppelinin kaltaisia psykedeelisen rehvastelevia riffejä ja tarttuvia kertosäkeitä, joita on tarjolla koko albumin verran.

Supersankareille ominaiseen tapaan, myös raskaan rockin esitaisteilijat ovat halunneet esitellä tuotannossaan oman maailmanpelastustusagendansa. Yksityiselämässään delfiinien pelastusoperaatiolle omistautunut Hughes on halunnut pyhittää yhden kokonaisen (”The Cove”) biisin nisäkkäille. Itsekin rupesin kappaleen myötä pohtimaan, kannattaisiko uhrata, jollei koko elämäänsä, niin ainakin euro Itämeren äyriäisten hyväksi. Mikäli onnistuu jättämään kyynisen skeptikkonsa taka-alalle, ideana delfiinit ovat itse asiassa mielenkiintoisempaa kuunneltavaa, kuin hard rockin yleisimmät teemat toisesta nisäkäsheimosta.

Pelastusrengasta ei tarvita, sillä tällä levyllä ei ole kryptoniittia tai kissanaista häiritsemässä kokonaisuutta. Supertiimi pitää pintansa vielä vuosien jälkeenkin. Heijastakaa taivaalle täysi kymppi.

10/10

Kappalelista:

 1. Collide
 2. Over My Head
 3. The Last Song For My Resting Place
 4. Sway
 5. The Cove
 6. The Crow
 7. Wanderlust
 8. Love Remains
 9. Awake
 10. When The Morning Comes
 11.  With You I Go*

*bonus track vain vinyylillä

Kirjoittaja: Saarikoski Elina

Kommentoi julkaisua