Arvostelussa thrashbändi Comaniacin levy ”Instruction For Destruction”

Kirjoittanut Taru Ruusu - 6.4.2017

Comaniac julkaisee uuden albuminsa ”Instruction For Destruction” 7. huhtikuuta SAOL:in kautta. Minulle bändi ei ollut entuudestaan kovinkaan tuttu, mutta nämä thrashbändit kiinnostavat aina jonkin verran. Bändin nimi on lyhenne sanoista ”Company Of Maniacs”, mikä lupaa jo puolestaan aika kovaa menoa. Bändi on niittänyt mainetta mahtavana livebändinä ja esiintymisten myötä esikoisalbumi myytiin nopeasti loppuun.

Kokonaisuudessaan ”Instruction For Destruction” on juuri sitä mitä on luvattu: thrash metallia. Itse en kuitenkaan levyltä löydä mitään helmiä, ja välillä tuntuu kuin kuuntelisin samaa kappaletta uudelleen. Kitarariffejä on tungettu jokaiseen kappaleeseen hieman liikaakin, varsinkin kun ne jäävät aika perustasolle. Olen ilmeisesti alkanut vaatia musiikilta hiukan enemmän, kun jo omat vanhat thrash-suosikit ovat jokseenkin alkaneet kyllästyttää. Comaniac muistuttaa soitollaan juuri näitä vanhempia tyylilajin edustajia. Muistiinpanoissani levystä lukee: ”Keski-ikäisten äijien kaljoittelumusaa. Jokainen voi itse muodostaa mielikuvansa siitä. Toisaalta ymmärrän, että bändi on saanut mainetta live-esiintymisistään, koska uskon tämän toimivan silloin aivan eri tavalla, kuin kotikuuntelussa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jos tästä julkaisusta pitäisi nimetä parhaat kappaleet, olisivat ne ”Guarding Ruins” sekä ”How to End It All”. ”Guardiang Ruins” alkaa rauhallisemmin kuin muut kappaleet, ja olinkin jo kyllästynyt tasapaksuun menoon tähän neljänteen kappaleeseen mennessä. Kappale on myös nopeatahtinen, mutta melodia on paljon parempi kuin aikaisemmissa. Erityisesti pidin tässä kertosäkeestä, jossa on jopa hiukan rokahtava meininki. ”How To End It All” on vähän kuin jatkoa edelliselle. Tähän on tosin saatu taas liikaa pituutta kitarasooloilla. Kuudennen kappaleen alkaessa aloin jo toivoa levyn loppumista, koska tämä oli aika kyllästyttävä.

Kuuntelin levyn monta kertaa, mutta en vain löytänyt siitä oikein mitään ylistävää sanottavaa. Yhtye on kuitenkin pohjimmiltaan ihan kehityskelpoinen. Nyt julkaisu jäi vain niin yllätyksettömäksi, että siihen tarvitsisi niin paljon lisää.

5½/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

1. Coal
2. Suborned
3. Bow Low
4. Guarding Ruins
5. How To End It All
6. Self Control
7. Shattered
8. Heart Of Stone
9. Forever More
10. Instruction For Destruction

Comaniac Facebookissa.

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat