As I Lay Dyinging Tim Lambesis kertoo miettineensä jälkeenpäin yritystään murhauttaa oma vaimonsa: ”Olisin voinut hoitaa sen tuhannella eri tavalla”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.10.2022

Vuonna 2013, vuosi sen jälkeen, kun metalcore-yhtye As I Lay Dyingin laulaja Tim Lambesis oli eronnut vaimostaan, yritti laulaja palkata palkkamurhaajan tappamaan eksänsä. Lambesiksen palkkaama ”palkkamurhaaja” osoittautui kuitenkin peitepoliisiksi, ja Lambesis joutui vankilaan. Lambesis istui vankilassa hänelle tuomitusta kuudesta vuodesta lopulta kaksi ja pääsi ehdonalaiseen vuonna 2016.

Tuoreessa The Garza Podcastin jaksossa Lambesis kertoo pohtineensa asiaa jälkeenpäin ja tulleensa siihen tulokseen, että hän olisi voinut hoitaa tilanteen eri tavalla.

”Ajattelutapani oli omassa mielessäni niin eristyksissä ja irrallaan tukijärjestelmästäni ulkopuolella, etten oikeastaan edes käsittänyt tai tajunnut, miten paljon olin menettänyt ja kuka minä oikeasti edes olin. Olin yksi ihminen suurimman osan elämästäni ja sitten tuon ajanjakson ajan minulla oli hyvin eristäytynyt, erilainen ajattelutapa. Sittemmin olen palannut takaisin siihen, mikä olin elämäni aikaisemmassa vaiheessa ja tietysti kaiken kokemani näkökulman lisäksi”, kertoo Lambesis ja jatkaa:

”En oikein tiedä, miten kuvailisin sitä. Kadotin itseni, kadotin tieni ja istuin sellissä miettien: ’Miten minusta tuli tällainen ihminen?’ Se tavallaan räjäytti tajuntani. Ja kun henkinen pilvi, sumu, hälveni ja pystyin näkemään selvästi, näin tuhat parempaa tapaa, jolla olisin voinut käydä avioeroni läpi. Tai tuhat parempaa tapaa ollakseni perhettäni lähellä. Tai jos olisin tuntenut isänä olemisen palon.”

”Voin puhua jokaisen isän puolesta, joka menettää lapsensa. Siinä on polttava tunne, että ’teen mitä tahansa korjatakseni tämän tai saadakseni tämän asian kuntoon tai säilyttääkseni tämän suhteen’. Mutta se, että tuntee olevansa valmis tekemään mitä tahansa säilyttääkseen sen mikä on itselleen tärkeintä maailmassa, ei tarkoita sitä, että ne olisivat parhaita vaihtoehtoja. Ja näin selvästi istuessani siellä sellissä ajattelemassa: ’Vau, olisin voinut hoitaa tämän tuhannella eri tavalla’, ja se, että ajattelumallissani ajattelin tuolloin, että tämä oli paras tapa hoitaa tilanne, se räjäytti pääni. Miten edes pystyin ajattelemaan niin? Se oli järkyttävää. Eikä oikeastaan ole edes mitään puolustusta tai keinoa ottaa pois sitä mitä tein, paitsi että onneksi ei tapahtunut minkäänlaista todellista fyysistä vahinkoa.”

Luetuimmat

Uusimmat