Marilyn Manson - Rockfest 2018

Ashley Morgan Smithline peruu syytöksensä Marilyn Mansonia kohtaan: ”Minusta tuntuu, että minua manipuloitiin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.2.2023

Näyttelijä-malli Ashley Morgan Smithlinen nostama oikeushaaste Mansonia kohtaan hylättiin tammikuussa. Smithline ei ollut onnistunut esittämään uutta lakimiestä tai asettamaan itseään edustajakseen ennen deadlinea, joka saavutettiin joulukuussa 2022.

Nyt Smithline on tuoreessa lausunnossaan vetänyt takaisin syytöksensä Mansonia eli Brian Warneria kohtaan. Manson ja hänen asianajajansa käyttävät peruttuja syytöksiä todistusaineistossaan.

Smithline perui lausunnossaan Mansonia vastaan esittämänsä pahoinpitelysyytökset ja väitti, että Evan Rachel Wood ja Illma Gore manipuloivat häntä esittämään tekaistuja syytöksiä. Hän väittää myös, ettei antanut asianajajalleen lupaa nostaa syytettä alun alkaenkaan.

Alhaalla ote Smithlinen lausunnosta:

”Minä, Ashley Lindsay Morgan Smithline, ilmoitan seuraavaa:

Marraskuussa 2010 minulla oli lyhyt, yhteisymmärrykseen perustuva seksisuhde Brian Warnerin, joka tunnetaan myös nimellä Marilyn Manson, kanssa matkalla Los Angelesiin. Kymmenen vuotta myöhemmin alistuin Evan Rachel Woodin ja hänen työtovereidensa painostukseen ja esitin herra Warneria vastaan raiskaus- ja pahoinpitelysyytöksiä, jotka eivät pitäneet paikkaansa.

Vuonna 2020 joko Ashley Walters tai Illma Gore otti minuun yhteyttä, jotta osallistuisin ryhmäkokoukseen, johon osallistui naisia, joilla oli heidän mukaansa suhteita tai kokemuksia Warnerin kanssa. (Tunsin neiti Waltersin Los Angelesin matkaltani vuonna 2010. Hän oli Warnerin avustaja, ja hän järjesti matkani. Vietin myös aikaa hänen kanssaan matkan aikana.) Osallistuin lopulta ainakin yhteen tällaiseen ryhmäpuheluun ja kokoukseen, joka kuvattiin lokakuussa 2020 (sain vasta myöhemmin tietää, että se oli Phoenix Rising -dokumenttia varten). Vuodesta 2020 kesäkuuhun 2021 olin paljon yhteydessä neiti Woodiin.

Keskusteluissani neiti Woodin kanssa hän kuvaili tekoja, joita Warnerin väitettiin tehneen häntä ja muita oletettuja uhreja kohtaan, ja kysyi minulta, tapahtuiko minulle samoja asioita. Muistan, että hän kysyi minulta, oliko minua muun muassa ruoskittu, kahlittu, sidottu, polttoleimattu/viilletty, pahoinpidelty nukkuessani, hakattu tai raiskattu. Hän sanoi, että kaikki nämä asiat tapahtuivat hänelle ja muille, ja että kun neiti Wood oli herra Warnerin kanssa, jokainen hetki oli selviytymistä. Kun sanoin, että ei, minulle ei tapahtunut tällaista eikä tämä ollut minun kokemukseni, neiti Wood kertoi minulle, että vaikka en muistanutkaan, se ei välttämättä tarkoita, ettei sitä olisi tapahtunut.

Vaikka aluksi tiesin, ettei herra Warner tehnyt minulle näitä asioita, aloin lopulta epäillä, tekikö hän todella niin. Neiti Wood, Esme Bianco ja muut kertoivat minulle useaan otteeseen, että nämä asiat tapahtuivat heille; he kysyivät, tapahtuiko minulle samoja asioita, ja minulle kerrottiin, että saatoin vain muistaa tapahtumat väärin, tukahduttaa muistoni tapahtumista tai että muistoni eivät olleet vielä tulleet esiin – mitä heidän mukaansa tapahtui ihmisille, joita vastaan nämä teot tehtiin. Minulta kysyttiin, tukahdutanko muistoja vain selviytyäkseni jokapäiväisestä elämästä, ja oliko helpompaa olla ajattelematta sitä, mitä todella tapahtui, kuin hyväksyä todellisuus. He sanoivat myös, että on tärkeää, että ihmiset astuvat esiin, jotta kukaan muu ei loukkaantuisi.

Muistan myös, että eräässä ryhmätapaamisessa, johon osallistuin neiti Woodin ja neiti Goren kanssa, neiti Gore sanoi, että he voisivat järjestää turvatoimia kaikille, jotka kokivat olevansa vaarassa Warnerin taholta. Muistan, että neiti Bianco sanoi tämän keskustelun aikana, että yksityisiä etsiviä oli parkissa hänen talonsa ulkopuolelle ja todennäköisesti sellainen tulisi myös minun taloni ulkopuolelle. Minulla oli myös erillisiä keskusteluja Biancon kanssa tänä aikana, joissa hän kertoi minulle, että hänen suhteensa Warneriin oli samanlainen kuin Woodin kuvaama. Hän painotti, että tukahdutin muistoja, kuten hän ja muut Warnerin oletetut uhrit olivat tehneet.

Lopulta aloin uskoa, että se, mitä minulle toistuvasti kerrottiin tapahtuneen neiti Woodille ja neiti Biancolle, tapahtui myös minulle.”

Smithline lausuntonsa lopuksi kirjoittaa, että hän ei koskaan halunnut ryhtyä oikeustoimiin Mansonia vastaan, ja summaa tulleensa manipuloiduksi esittämään syytöksiä.

Voit lukea Smithlinen lausunnon kokonaisuudessaan täällä.

Luetuimmat

Uusimmat