Asking Alexandria – Reckless And Relentless

Mielikuvani Asking Alexandriasta ennen uuden, 5.4. ilmestyneen levyn kuuntelua olivat aika hatarat. Bändin nimeen yhdistyivät ajatukset geneerisestä metalcoresta ja Ocean WithininDecline and Collapse” –biisin loppubreikistä (kuuntele Asking Alexandrian nimihirviö ”I Was Once Possibly Maybe Perhaps A Cowboy King ja vertaa). Tarkemman tutustumisen jälkeen mielikuvat kuitenkin muuttuivat.

Reckless And Relentlessalkaa tyylikkäällä introlla, josta tulee hieman mieleen Born Of Osiriksen ”A Higher Place”levyn intro. Heti albumin alkumetreillä kuullaan sitä missä on parhaimmillaan: syntikka-höysteet, breakdownit, hyvät puhtaat laulut ja tarkasti mietityt sovitukset ovat kaikki löydettävissä jo ensimmäisessä varsinaisessa kappaleessa.

Ennakkomielikuva massaan katoavasta metalcoresta muuttuu levyn aikana selvästi. Asking Alexandria osoittaa monipuolisuutta mm. eri laulutyyleillä. Levyllä kuullaan ainakin viittä eri laulutapaa, mikä tekee kuuntelusta mielenkiintoisempaa. Myös syntetisaattorin käyttö kappaleissa tuo tuoretta vaihtelua musiikkiin. Syntikka ei jää ”Reckless And Relentlessilla” ainoastaan taustalle, mikä on kuultavissa hyvin mm. kappaleessa ”Closure”. Asking Alexandrian hyvää monipuolisuutta on myös mahdollista kuulla kappaleessa ”A Lesson Never Learned”, jonka kertosäkeessä yhtye onnistuu saamaan itsensä A Day To Rememberin tai Four Year Strongin kuuloiseksi.

Metalcoren peruselementit kuitenkin puskevat esiin levyltä, hieman negatiivisessa mielessä. Albumin loppua kohden lukemattomien breakdownien kuuntelu alkaa tuntua puuduttavalta eivätkä kertosäkeiden laulumelodiat jaksa enää innostaa. Yhtyettä on kuitenkin kiitettävä siitä, ettei niitä ainaisia joukkohuutoja ollut yhtään enempää.

Asking Alexandrian englantilaissoittajat onnistuvat toisella studioalbumillaan yllättämään positiivisesti ainakin allekirjoittaneen, tosin pessimistin sanoin on helppoa yllättyä positiivisesti kun odotukset eivät ole korkealla. Levy ei ole huono, mutta ei erinomainenkaan. Ainakaan kahden kuuntelun jälkeen ei levyltä ole jäänyt mitään erityistä mieleen eikä todennäköisesti tule jäämäänkään. ”Reckless And Relentless” on kuitenkin mainio levy, sillä se sisältää monipuolista metalcorea, mitä tuntuu nykyaikana olevan vaikeaa saada core-levyille asti.

8/10

Kappalelista:

1. Welcome
2. Dear Insanity
3. Closure
4. A Lesson Never Learned
5. To The Stage
6. Dedication
7. Someone, Somewhere
8. Breathless
9. The Match
10. Another Bottle Down
11. Reckless & Relentless
12. Morte Et Dabo

www.myspace.com/askingalexandria

Kirjoittanut: Sami Arvonen

Kommentoi julkaisua