Assatur – Nameless Rites

assatur_nameless_rites ryömii esiin suosta nimeltä Tampere. ”Nameless Rites” on yhtyeen toinen demojulkaisu, jonka potkaisee käyntiin kappale nimeltä ”The Gate”. Vähän vajaa neliminuuttinen runttaus tuo mieleen yhtymäkohtia Purtenancen musiikkiin. Kappaleessa on varsin tarttuva meininki ja jopa niskalihakset nykivät – erittäin pätevä aloitus siis.

Toinen kappale ”Through The Maze” on alkukantainen ja raaka turpaanvetotykittely, ja tässä kohtaan huomaan blastailevani sormilla pöytää. Soitto on sopivan groovaavaa ja tiukkaa. ”All Consuming Plague” jatkaa kahden ensimmäisen kappaleen viitoittamaa tietä. Raivokas, mutta silti edellistä hillitympi kappale nousee omaksi suosikikseni ”Nameless Ritesilta.” Erityisesti tässä kappaleessa vokalisti Tuberculosisin vokalisointi kuulostaa suorastaan korvia hivelevän murhaavalta ja vihaiselta.

Neljäs ja demon lopettava kappale ”Ethereal Form” esittelee hieman hitaammin jyräävää Assaturia. Tämä on klassinen lopetuskappale, eli hieman maalailevampaa ja synkempää tunnelmaa.

Yhteenvetona todettakoon Assatur pirun hyväksi bändiksi, jonka tarjontaan sinunkin kannattaa tutustua. Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin ehkä ”Nameless Ritesin” soundimaailma voisi olla hitusen tymäkämpi alleviivatakseen sitä, että Assatur on death metal -bändi.

9/10

Kappalelista:

1. The Gate
2. Through the Maze
3. All Consuming Plague
4. Ethereal Form

https://www.facebook.com/assaturband

http://assatur.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Ilkka Laaksonen

Kommentoi julkaisua