Assemble The Chariots: albumi ja julkkarikeikka heinäkuussa

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 18.6.2024

Assemble The Chariots julkaisee odotetun debyyttialbuminsa 19. heinäkuuta ja saapuu juhlistamaan ”Unyielding Night” -levyä erityisellä keikalla Helsingin On The Rocksiin lauantaina 27. heinäkuuta!

Kulttiasemassa oleva yhtye on hionut debyyttialbumiaan ja musiikillista suuntaansa ahkerasti ja on nyt valmis aktivoitumaan julkaisurintamalla enemmän kuin ikinä. Astraaliset ja elokuvamaiset teemat täydentyvät tiukalla blastillä sekä tummalla extreme metallin tunnelmalla luoden oman maailmansa, joka täydentyy ilmiömäisillä ja raskailla vokaaleilla. ”Unyielding Night” vie yhtyeen kokeellisemmalle tasolle ja löytää ATC:n musiikillisen ytimen, joka pääsee oikeuksiinsa visuaalisesti tarkkaan suunnitellun livekeikan kanssa.

Yhtyeen kitaristi Kevin Apostol kommentoi albumia:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Oli alusta asti selvää, että Assemble the Chariotsin debyyttialbumi tulee olemaan konseptialbumi, scifi-elokuva. Dynaaminen albumikokonaisuus pitää sisällään tutut Assemble the Chariotsin pääelementit sekä bändille täysin uusia musiikillisia ulottuvuuksia, joita albumilla kuullaan nyt ensimmäistä kertaa rikkoen genrerajoja entisestään.”

”Kokonaisuuden säveltämisessä on käytetty elokuvamusiikin keinoja tarinankerronnan tukena, mikä on jo itsessään kokeellinen yhdistelmä. Unyielding Night on summa vuosia kestäneestä konsepti- ja sävellystyöstä sekä ultimaattisesta visiosta luoda elokuva metallimusiikin muodossa.”

Assemble The Chariots soittaa levyjulkaisukeikallaan koko debyyttialbuminsa alusta loppuun erityisesti vain tälle keikalle suunnitellun liveshown saattelemana.
Illan lämmittelijöinä toimivat tamperelainen tuore deathcoreyhtye Lightbearer sekä helsinkiläinen shamanismista ammentava taiteellinen metalliyhtye IA.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

La 27.7.2024 / Helsinki, On The Rocks
Assemble The Chariots (levyjulkkarit) + IA & Lightbearer
15/18 e (Tiketti)