At The Gatesin Tomas Lindberg kitaristi Anders Björlerin lähdöstä: ”Se oli oudolla tavalla jopa helpotus”

At The Gates

Ruotsalaisen, melodista death metallia esittävän At The Gatesin keulakuva Tomas Lindberg antoi hiljattain haastattelun Metal Wani -sivustolle. Haastattelun on litteroinut Blabbermouth.net.

Kysyttäessä bändin tulevasta ”To Drink From The Night Itself” -studioalbumista, joka perustuu saksalaisen kirjailijan, Peter Weissin romaaniin ”The Aesthetics Of Resistance”:

”Luin sen ensimmäistä kertaa varmaankin 15 vuotta sitten. Se on ollut jo jonkin aikaa mielessäni. Halusin työstää sitä jollain tapaa, erityisesti sitä tunteellista vaikutusta, joka sillä oli minuun, ja yrittää kuvata sitä musiikilla ja sanoituksilla death metal -asetelmassa, tietenkin. Se tuntui aina liian isolta haasteelta, mutta edellisen levymme [vuoden 2014 ’At War With Reality’] jälkeen, joka oli myös todella konseptuaalinen, me aloimme työstämään tätä ja ajattelin, että ei ole enää pakopaikkaa. Ajattelin, että minun pitää vain käydä tämän kimppuun lopultakin. Kirjoitin sen hieman erilaisella tavalla. Kuten sanoin, se on hieman raskaampi tunteellisesti ja yrittää kuvata koko kirjan olemusta. Seassa on paljon teoreettista tavaraa, mutta koko kolmen kirjan sarja on yli tuhat sivua pitkä ja albumillamme on vain kymmenen kappaletta, joten täytyy hieman rajoittaa itseään.”

Kysyttäessä, tunsiko yhtye bändin kitaristin ja laulunkirjoittajan, Anders Björlerin lähdön vaikutukset:

”Emme. Tai tarkoitan, Anders on todella läheinen ystävä. Olen tuntenut hänet siitä asti, kun olin 16-vuotias. Hän on yksi läheisimmistä ystävistäni, ja tietenkin hän on Jonaksen kaksosveli ja kaikkea. Olisi ilkeää sanoa, että emme ikävöi häntä; tietysti ikävöimme. Mutta enemmän ystävänä. Levynkirjoitusprosessin suhteen ja kaikkea. Anders sanoi viimeisen konserttinsa jälkeen elokuussa 2016, luullakseni ’At War With Reality’ -kiertueella, että hän tarvitsee tauon miettiäkseen, olisiko hänestä vielä kirjoittamaan uutta albumia ja miltä hänestä tuntui kiertää, koska me kaikki tiesimme hänen kärsivän kiertueilla – hän ei pitänyt siitä. Annoimme hänelle aikaa, koska kuten sanoin, hänen hyvinvoinnillaan meidän ystävänämme on väliä. Tauon aikana meissä nousi energiaa alkaa taas luomaan. Kaikki olivat liekeissä kun odotimme Andersia. Se oli oudolla tavalla jopa helpotus, kun Anders kertoi, että hän ei ole tulossa takaisin, koska ainakin oli jokin päätös. Se ei ollut päätös, jonka olisimme halunneet, mutta päätös jonka kanssa tulimme toimeen ja pääsimme kirjoittamaan. Se oli luova kipinä, joka kuulostaa varmasti oudolta syntyäkseen yhden pääjäsenen lähtemisestä, mutta sitä se oikeasti oli. Se oli ainakin tilanne, jonka hallitsimme, mutta puoli vuotta me odotimme.”

 

 

Kommentit