At The Hollow’lta uutta musiikkia – luvassa riipaisevia tuutulauluja särkyneille

(c) Antti Rastivo

Uutta materiaaliaan hiljaisuudessa kypsytellyt helsinkiläinen rock-yhtye julkaisee vuonna 2021 uuden, vielä nimeämättömän albumin. Levyn ensimmäiset biisit ”Iron Bond”, ”100 Years”, ”Scream” ja ”She (It)” ovat jo nyt kuultavissa suoratoistopalveluissa ja perjantaina 19. helmikuuta ilmestyy uusi single ”Down” sekä biisiin tehty video.

At the Hollow tuli kotimaisen ja kansainvälisen rock-kansan tietoisuuteen vuonna 2015 debyyttialbumillaan ”What I Hold The Most Dear”, joka sai kriitikoilta yksimielistä suitsutusta. Bändi äänitti vuonna 2015 livelevyn ”We Are The Night” keikaltaan Tavastian legendaarisella Helldone-festivaalilla, jossa se soitti HIM-yhtyeen juhlakeikkojen avaajana.

At The Hollow’n musiikki on ollut alusta asti aivan omanlaistaan tunnetta, tietoa ja tilaa, jossa bändi liikkuu taitavasti, elegantistikin – kuin jättiläismäinen ballerina tanssimassa silmät sidottuna posliinikaupassa, koskaan mitään rikkomatta, mihinkään edes hipaisematta. Vaara on koko ajan läsnä, mutta At The Hollow osaa käsitellä ja käskeä maailmansa vastavoimia.

Jo bändin erikoinen instrumentaatio erottaa At The Hollow’n aikalaisyhtyeistään: äänimaisema muodostuu laulaja-kitaristi Kalle Koon herkän riipaisevasta laulusta ja baritonikitarasta, Juho Martikaisen jousella soittamasta tummanpuhuvasta kontrabassosta ja Risto Järvelinin omintakeisista, määrätietoisista perkussioista. Bändin fanit, kohtalotoverit, tunnistavat At The Hollow’n nuotin painon heti: se soi sivukujien varjoissa, eletyssä elämässä mieluummin kuin paraativäylillä ja parrasvaloissa. Uudet biisit ja Kalle Koon voimakkaat sanoitukset alleviivaavat reittejä entisestään – tarinoissa on eletyn elämän veres maku, mutta myös ikuista, surumielistä rakkautta, toivon kajoa tunnelin päässä. At The Hollow luo uusilla biiseillään talviyön lohdullisen soundtrackin; pimeydestä ja eristyksestäkin selviää, kun pysyy itselleen valppaana ja maailmalle läsnä, valveilla.

Kommentoi julkaisua