Atomic Annien ”Burnt by the Sun” ei ole leppoisa tarina hellekesästä vaan varoitus mahdottomista ihmisistä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.7.2021
Kuva: Juha Kurri

Aiemmin tänä kesänä ”What If?” -singlensä julkaissut turkulainen Atomic Annie laittaa lisää höökiä koneeseen. Tänään yhtye nähdään Sieravuoren Metallivuori-festivaaleilla, ja samaan syssyyn julkaistaan seuraava uusi single ”Burnt by the Sun”.

Muun muassa YleX:n ja Yle X3M:n hienosti jo huomioiman fuzz rock -tulokkaan uutuusbiisi sopii nimensä puolensa kuin nakutettu kuumaan kesään, mutta todellisuus tarinan takaa on toinen:

”Mitä käy, kun valehtelee ja käyttää ihmisiä hyväkseen tarpeeksi kauan? Kun leikkii jatkuvasti tulen kanssa, saa pysyviä palovammoja. Anteeksiannollakin on rajansa”, trio muistuttaa.

Rosoisen rock-jyrän tarttuva riffitykittely vie kuuntelijan mielikuvat pölyiseen erämaahan. Kuuma hiekka kutittaa kurkkua ja armoton paahde saa hien juoksemaan selkää pitkin, kun aurinko rankaisee syntisiä.

”Kappale sai alkunsa Annielle tyypillisestä groovaavasta riffistä, joka saa jäykimmätkin niskat heilumaan. Räjähtävä kertosäe lauluharmonioineen on kuin keidas aavikolla – se täyttää villeimmätkin toiveet, eikä sen luota halua enää lähteä”, yhtye maalailee.

Armottomaksi livepumpuksi todettu Atomic Annie nähdään tämän päivän festivaalikeikkansa jälkeen seuraavan kerran 6. elokuuta SmugglerRokissa. Yhtye valmistautuu myös tulevan debyyttialbuminsa julkaisuun.