Atomic Annien fuzz rock -sinkku ”Empty Stare” on kuin aiemmin kuulematon klassikko

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.8.2021
Kuva: Juha Kurri

Turkulainen Atomic Annie on kovaa vauhtia nousemassa silmällä pidettävien rockbändien kerhoon. Fuzz rock -yhtye julkaisi viime vuonna ulkomaita myöten noteeratun ”Somebody To Love” -coverin, tänä kesänä puolestaan ilmestyivät radiosoittoa keränneet ”What If?”– ja ”Burnt by the Sun” -sinkut ja bändi soitti myös erinomaisia arvioita keränneet keikat kesäfestareilla. Debyyttilevyään valmisteleva yhtye julkaisee nyt lisää uutta materiaalia: tuore single ”Empty Stare” on täynnä energiaa.

””Empty Stare” alkoi riffistä, joka oltaisiin voitu nostaa suoraan laatikosta, johon on varastoitu kaikki maailman klassisimmat rock-riffit. Se on yksinkertainen mutta tarttuva, ja se kantaa biisiä. Kappale syntyi Annien treenikämpällä ja kasvoi tunnissa eheäksi kokonaisuudeksi, jolla kelpaa koetella niin festarilavojen desibelirajoja kuin seinänaapureiden hermojakin!”

Kappaleen sanoitukset kuvaavat kaiken romahtamista ja kaatumista – jonka jälkeen on noustava ylös.

”Vaikka kappale puhkuu musiikillisesti energiaa, sen kertoma tarina on se kolikon toinen puoli: polttamalla kynttilää molemmista päistä voi joutua nopeasti huipulta pohjalle huolimatta siitä, että ympärillä on ihmisiä, jotka välittävät. Pohjalle ei kuitenkaan jäädä makaamaan, vaan sieltä noustaan takaisin huipulle vahvempana kuin koskaan.”

Atomic Annie on:

Benjamin Strömsund – laulu, huuliharppu
Eemeli Tammero – kitara, taustalaulu
Robin Lindberg – kitara, taustalaulu
Santeri Kuokka – rummut, taustalaulu
Topi Lindqvist – basso