Atreyu – Long Live

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Atreyu palaa tantereelle albumilla ”Long Live”. Olin kuunnellut yhtyettä aiemmin vain muutaman singlelohkaisun verran, joten päätin kuunnella taustatutkimuspäissäni ennen yhtyeen taukoa julkaistun ”Gongregation of the Damnedin”. Se ei kuitenkaan millään tavalla pystynyt vakuuttamaan allekirjoittanutta. Olisiko tauko tehnyt hyvää yhtyeelle?

Albumi avataan lennokkaasti nimikappaleella ”Long Live”. Vaikka kappale on erittäin kliseistä metalcorea, se toimii. Tätä toki helpottaa se, että puhtaita lauluja esittävä rumpali Brandon Saller ei kuulosta aivan munattomalta, joka on ongelmana varmasti 90 prosentilla samankaltaisista yhtyeistä. Seuraavana vuorossa oleva ”Live to Labor” jatkaa samalla linjalla kuin nimikappale, mutta ei silti nouse aivan samalle tasolle. Seuraavat kolme kappaletta ovatkin jo sitä, mitä pelkäsin: enemmän tai vähemmän keskinkertaista materiaalia. Ylipäätään kokonaisuudelle tekisi hyvää, jos jokainen kappale ei olisi tehty samalla ”säkeistöt räyhätään, ja kertosäkeessä puhdasta laulua” -sabluunalla. Albumin ylivoimainen pohjanoteeraus on ”Do You Know Who You Are”. En tiedä, miksi on koettu, että pitää tehdä oma versio ”We Will Rock You” -klassikosta. Toteutus on kuitenkin aivan järkyttävä, ja olisi ollut palvelus kaikille, jos tämä kappale olisi jätetty julkaisematta. Tämän jälkeen kuullaan välisoitto, jolle on annettu nimi ”Revival”. Välisoitto on tavallaan mainiosti nimetty, sillä albumin viimeisissä kappaleissa on hieman elpymisen merkkejä. Varsinkin ”Start to Break” on samalla tasolla albumin kahden ensimmäisen kappaleen kanssa.

”Long Live” on hyvin keskinkertainen paluualbumi, jolle en povaa pitkäikäisyyttä. Kyllä tämä tulee vajoamaan sinne harmaaseen massaan. Tokikaan harvemmin yhtyeet enää kuudennella albumilla iskevät uuteen kultasuoneen. Valitettavasti Atreyunkin on siis ratsastettava jatkossakin aiemmilla hiteillään.

5/10

Kappalelista:
01. Long Live
02. Live to Labor
03. I Would Kill/Lie/Die (For You)
04. Cut Off the Head
05. A Bitter Broken Memory
06. Do You Know Who You Are
07. Revival (Interlude)
08. Heartbeats and Flatlines
09. Brass Balls
10. Moments Before Dawn
11. Start to Break
12. Reckless

Atreyu Facebookissa

Kirjoittanut: Olli Norolahti

Kommentit