Audio Incognito pohjustaa ensi viikon julkaisulla tulevaa EP:tä

julkaisee juhannusbakkanaalien tahdittajaksi viiden kappaleen ”Tuuttaus”-EP:n 25.6.2021. Jo yli vuosikymmenen alternativen, punkin ynnä muun epäkonventionaalisen rymistelyn tantereilla skenevalokeiloja väistellyt helsinkiläisrykmentti avaa pelin äkkiväärän väkivaltaisella ”APUA!” -videosinkulla 11.6.2021.

Audio Incognito on vuonna 2008 Riihimäellä perustettu, sittemmin helsinkiläistynyt audatiivinen höökivaunu jonka ytimessä ovat vaikuttaneet alusta asti yhtyeen ”primus motor” Mikko Kymäläinen ja ”melvins gearbox” Matti Luukko (RNKR). Alkuvoimaisen parivaljakon rinnalla runnoo menemään myös Rafael Johansson ja Anni Valkonen (Red Moon Arcitect). Kokoonpano on julkaissut tähän mennessä kaksi pitkäsoittoa, kolme EP:tä sekä vuonna 2020 täysin etäyhteyksien varassa toteutetun ”Koronatupla”-sinkkupaketin. Bändi on vuosien saatossa soljunut sulavasti genrejen välillä ammentaen ilmaisuunsa vaikutteita klezmeristä k-poppiin, mutta tällä kertaa joukkio keskittyy puhtaasti pieksemiseen. Käsillä on Audio Incogniton toistaiseksi brutaalein tarjoiluehdotus, jolle viimeisen voitelun masteroinnin muodossa on antanut Saku Moilanen (Red Moon Arcitect) Deep Noise Studiosin uumenissa.

Yhteiskunnan ja yksilön kipuiluihin pisteliään oivaltavasti lyriikoissan pureutuvan yhtyeen ensimmäisestä ”Kilju”-EP -julkaisusta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta, ja sen kunniaksi bändi on päättänyt laajentaa lähestymistapoja tekemiseensä entisestään. Kvartetiksi kasvanut kolonna ei aio jäädä kroolaamaan synkissä vesissä määräänsä syvemmälle, vaan EP:lle on luvassa sisarjulkaisu ”Buuttaus” myöhemmin tämän vuoden kuluessa. Niin ikään EP mittaisesta seuraajasta paljastetaan jo sen verran, että tarjolle on tulossa täysin vastakkaista ääripäätä leirinuotio-hengessä.

Tuuttaus:
1. APUA!
2. Mähinää
3. Hydrauliikkatunti
4. Viirus ja Pesonen
5. En voi hyvin

Audio Incognito on:
Mikko Kymäläinen – laulu ja basso
Rafael Johansson – kitara ja laulu
Anni Valkonen – synteesi ja laulu
Matti Luukko – rumpu ja laulu

Kommentoi julkaisua