Auringon paisteessa järjestetty Kuopio Rockcock keräsi ennätysyleisön

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.7.2018
Kuva: Julius Konttinen

Kuopiorock 2018 keräsi ennätysyleisön, kun Väinölänniemellä viihtyi kolmen päivän aikana yhteensä peräti 27 000 festivaalikävijää. Torstaina festivaalilla nähtiin kotimaista artistiloistoa, kun lavalle astelivat muun muassa Sanni, Lauri Tähkä, Reino Nordin ja illan päätteeksi Suomen suosituin räppäri Cheek. Perjantaina illan kruunasi saksalainen Helloween, ja kotimaista rokkia tarjoilivat Apulanta ja Amorphis. Viimeinen festivaalipäivä aloitettiin bilebändi Roope Salminen & Koirat johtamana, ja alkuillasta nautittiin niin Jenni Vartiaisen kuin Popedankin keikoista. Illan kruunasi itseoikeutetusti viimeksi kymmenen vuotta sitten Suomessa esiintynyt Billy Idol sekä Suomen suosituin rock-yhtye Haloo Helsinki.

Festivaalin uusi aluerakenne osoittautui onnistuneeksi ratkaisuksi. Stadionalueen kaksi lavaa palvelivat asiakkaita aivan uudella tasolla, ja alueen muihin palveluihin oli panostettu erityislaadulla. Tapahtuma-alueella oli muun muassa Studio Alex T:n festarikampaamo, Vuorihieronnan festarihieronta, sekä Backstage Rock Shopin laaja valikoima Kuopiorockissa esiintyneiden bändien fanituotteita. Lisäksi yleisöä hemmoteltiin monipuolisella oheisohjelmalla, kun ranta-alueella nähtiin esimerkiksi motocross-temppuja sekä artistien välisiä beach volley -kilpailuja tapahtuma-alueella kiertävää Wappaat Tyypit -freestylekollektiivia ja VIPin burleskiesityksiä unohtamatta.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Järjestäjän näkökulmasta tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Pääsimme kävijämäärätavoitteeseemme, aurinko paistoi ja ihmiset viihtyivät. Alueella saatiin huippuartistien lisäksi nauttia tähtiloistosta, kun NHL-tähti Teemu Selänne saapui VIP-vieraaksi. Jääkiekon ja musiikin ystävälle oli erityisen hieno hetki, kun Teemu Selänne ja Kimmo Timonen juonsivat yhteistuumin JVG:n lavalle,” kertoo festivaalipäällikkö Allu Koskinen. ”Uudistettu alue sekä kolmipäiväiseksi muuttunut festivaali on otettu erinomaisesti vastaan. Ensi vuonna rokataan niin ikään kolme päivää heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.”

Kuopiorock 2019 juhlitaan Väinölänniemellä 25.-27. heinäkuuta. Tapahtuman ennakkolippujen myynti alkaa Tiketissä ja Lippupisteessä maanantaina 30.7. klo 9.00.

Edulliset ennakkohintaiset liput:
3 päivän peruslippu 109 euroa
3 päivän VIP 209 euroa