Avenged Sevenfoldin M. Shadows kertoo striimauksen pelastaneen musiikkibisneksen: ”Ehkä sinä et vain ole relevantti”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.5.2022

Metalliyhtye Avenged Sevenfold on työstänyt pandemian aikana uutta albumiaan, joka on julkaisua vaille valmis. Yhtye on aikaisemmin kertonut hankkineensa albumille inspiraatiota räppäri Kanye Westilta, ja sen lisäksi levyllä kuullaan myös jousiorkesteria.

Nyt tuoreessa Bob Lefsetz Podcastin jaksossa bändin keulakuva M. Shadows puolustaa striimausta, jota on parjattu usein alhaisista rojalteista, joita muusikoille jaetaan kuunteluista levymyynnin menettäessä asemaansa osana muusikoiden tulonlähdettä.

Shadowsin mielestä striimaus ei kuitenkaan ole paholaisesta, vaan se on pelastanut musiikkibisneksen.

”Ihmiset puhuvat edelleen vuonna 2022 siitä, että musiikilla ei tienata rahaa, eikä kukaan osta levyjä. Ehkä sinä vain et ole relevantti? Ollaan relevantteja, heitetään hattumme kehään, jotta kun he kuuntelevat Bieberiä tai The Weekndiä, he voivat hypätä Metallican ja Avenged Sevenfoldin pariin suoraan.”

”Se on aina ollut minusta järkevää, mutta silti on ihmisiä, jotka sanovat, että striimaus on tappanut alan, ja nyt meidän on tehtävä sitä ja tätä. Ei, suoratoisto tavallaan pelasti alan, se pelasti käyttäjän, kutsun heitä Web 2.0 -käyttäjiksi. Fanit voivat kuunnella sinua milloin tahansa, joten miten saat heidän huomionsa? Miten aiot olla paras asia, joka kulkeutuu heidän korvaansa sinä päivänä?”