Avenged Sevenfoldin M. Shadows kokee, että metallimusiikissa ei tapahdu innovaatiota, koska fanit eivät ole avoimia: ”Kun näkee hienoja artisteja, monet heistä eivät ole metallimusiikin parissa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.5.2022

Metalliyhtye Avenged Sevenfold on työstänyt pandemian aikana uutta albumiaan, joka on julkaisua vaille valmis. Yhtye on aikaisemmin kertonut hankkineensa albumille inspiraatiota räppäri Kanye Westilta, ja sen lisäksi levyllä kuullaan myös jousiorkesteria.

Nyt tuoreessa Bob Lefsetz Podcastin jaksossa bändin keulakuva M. Shadows kertoo mietteitään metallimusiikin tilasta ja innovaation puutteesta, jota hän kokee genressä olevan.

”Uskon, että metalliskene tulee aina olemaan olemassa. Kuten sanoit, sillä on aina pulssi. En usko, että innovaatiota löytyy sieltä, enkä usko, että faneilla on kykyä suhtautua avoimesti musiikille, jos se on innovatiivista ja erilaista. Luulen, että hieno biisinkirjoitus on hieman kadonnut, samoin kuin osa eksentrisestä musiikista”, Shadows pohtii ja jatkaa:

”Kun Metallica tuli kuvioihin, mitään vastaavaa ei ollut. Tuntuu siltä, että monet bändit minun sukupolvessani kulkevat vain samoja teitä, jotka Metallica on jo kulkenut.”

”Ja luulen, että kun näkee hienoja artisteja, monet heistä eivät ole metallimusiikin parissa. On paljon upeaa taidetta, ja väittäisin, että on upeaa poppia, upeaa hip hopia, upeaa R&B:tä ja artisteja, jotka tekevät todella eksentrisiä juttuja.”

Shadows pohtii osasyyksi sitä, että metallifanit hänen näkökulmastaan tuomitsevat uuden musiikin liian helposti ei-metalliksi.