Averlanchen ”Life’s Phenomenon” on lupaava debyyttialbumi

ei ole tavanomainen suomalaisyhtye, sillä bändin solisti on kotoisin Saksasta. Rebecca Spörl muutti Suomeen kuusi vuotta sitten ja eri medioille antamiensa haastattelujen perusteella hän on sopeutunut hyvin. Averlanchen esikoisalbumia kuunnellessa ei voi olla miettimättä, kuinka paljon Floor Jansenin kaltaiset solistit ovat innoittaneet vokalisti Spörliä. Vastaus lienee jotakin vähän ja paljon väliltä. Spörlin ääni on kaunis ja heleä, ja muistuttaa hieman edellä mainittua Jansenia kuin Sharon den Adelia (Within Temptation). Myös itse Averlanchen soundi liikkuu paikoitellen sinfoniallisen hevin puolella, joten täysin Nightwish -kaiuilta ei voi välttyä.

Yhtyeen debyyttialbumin kattaa 12 kappaletta, mutta CD-versiossa mukana tulee toinenkin levy, joka sisältää viisi saksankielistä kappaletta. Vokalistin saksalaisjuuret antavatkin tälle syyn. Toisella levyllä kuullaan uudelleensovitukset ”The Sounds Of Insomnia”, ”The Diamond Hills”, ”Archives Of Love”, ”Ghost” ja ”Flowers” -kappaleista. Saksan kieli antaa melkoisen kontrastin, vaikka Spörl tulkitsee kappaleet hyvin samantyylisesti kuin englanniksi lauletut.

Averlanchen debyyttialbumilla kuullaan energisiä, vauhdikkaita kappaleita, jotka liikkuvat sinfoniallisen metalin, pop metalin kuin pop rockin välimaastoissa. Yhtyeen ehdoton tavaramerkki on Spörlin upea ääni, mutta myös Antti Kopran kirjoittamat lyriikat ansaitsevat kiitoksensa. Sanoitukset käsittelevät maanläheisiä teemoja, mutta mahdollistavat myös elämän syvällisemmän pohdiskelun jos niihin haluaa paneutua.

”Life’s Phenomenon” on sopivan mittainen, jouhevasti kulkeva albumi. Kappaleiden välillä on sopivasti vaihtelevuutta, jonka seurauksena kuunteluinto pysyy hyvin yllä ja pitkäsoitolla riittää annettavaa. Victoria Goddenin lausumat ”Kuvittelematta”-intro ja ”Rakastuneet” ovat loistava lisä albumin antiin. Kaikkinensa Averlanchen debyyttialbumi on tasaisen vahva kokonaisuus, joka povaa lupaavaa tulevaisuutta yhtyeelle.

8/10

Kappalelista:

 1. Kuvittelematta
 2. Imagined Nothing
 3. The Diamond Hills
 4. The Sounds Of Insomnia
 5. Circus
 6. Hate
 7. Flowers
 8. The Machinery Of Life
 9. Rain Factory
 10. Rakastuneet
 11. Archives Of Love
 12. Ghost

Averlanche Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua