Avunhuuto yhteiskunnalle: haastattelussa juuri uuden tupla-albumin ”Of Truth And Sacrifice” julkaisseen Heaven Shall Burnin kitaristi Maik Weichert

Kirjoittanut Otto Vainionpaa - 21.3.2020

Saksalainen metalcoren ja melodisen death metallin välimaastossa operoiva Heaven Shall Burn julkaisi tänään odotetun tupla-albuminsa nimeltä ”Of Truth And Sacrifice” Century Media Recordsin kautta. Kaaoszine tavoitti puhelimitse albumin julkaisun kynnyksellä bändin kitaristin Maik Weichertin ja kyseli tuoreesta albumista sekä maailman tämän hetkisestä tilanteesta mm. ylikulutuksen suhteen. Voit lukea haastattelumme Maikin kanssa tästä:

Miten vuosi on alkanut sinulla ja bändillä?

Maik: Oikein hyvin. Meidän elokuva on pyörinyt Saksan elokuvateattereissa. Se on siis dokumentti bändistämme. Vuosi on alkanut hyvin mutta haluaisin, että olisi enemmän lunta.

Kertoisitko meille hieman tuosta teidän ”My Green Heart in Dark Times” dokumentistanne? 

Maik: Kyllä. Alkuperäinen idea oli kuvata albumimme tekoa, mutta se ei ole silti studiodokumentti. Jossain vaiheessa levyn tekoa oppii kuitenkin paljon bändistä ja halusimme jakaa sen faniemme kanssa.

Uusi albuminne ”Of Truth And Sacrifice” on tupla-albumi. Kun aloitte valmistaa levyä, oliko suunnitteilla tupla-albumi?

Maik: Ei tietenkään. On todella vaikeaa tehdä tupla-albumi, ja jos nyt saisin päättää, niin en tekisi sitä. Luulisi, että se on tuplaten töitä, mutta se on enemmänkin nelinkertainen duuni.

Tunnetteko paineita luodessanne uutta albumia?

Maik: Tietenkin. Haluamme myös aina ylittää odotukset ja edellisen albumin. Emmekä ole sellainen bändi, joka väittää tekevänsä musiikkia vain itselleen. Se on paskapuhetta, sillä jos julkaiset musiikkia, niin odotat jonkun myös kuulevan sitä.

Miksi päädyitte tupla-albumiin?

Maik: Levyllä ei ole mitään konseptia, mutta lyriikat ovat yhtenäiset. Albumi kertoo totuuden etsimisestä, varsinkin nykyajan maailmassa. Kaikki on aivan hullua, eikä kukaan kuuntele tiedemiehiä.

Luuletko, että maailma on menossa parempaan vai huonompaan suuntaan? Ilmastonmuutos, sodat ja media huomioon ottaen…

Maik: Minun mielestäni maailmassa on paljon hyviä asioita. Lääketieteen kehitys mahdollistaa ihmisten pitkät elinkaaret, ja vauvakuolleisuus on laskussa. Mutta toisaalta on myös huonoja asioita: poliitikot, media, Donald Trump ja kansalaisille valehtelu. Ihmiset ovat myös todella turtuneita huonoihin asioihin. Watergate-skandaalin kaltainen ongelma ei olisi mitään Donald Trumpille. Hänen ei tarvitsisi peitellä sitä, sillä ketään ei kiinnosta paskaakaan.

Me myös kulutamme tällä hetkellä enemmän kuin mitä maapallolla on tarjota. Luuletko, että meidän pitkä ikä vaikuttaa siihen negatiivisesti?

Maik: En, se riippuu aika paljon vanhuuteen suhtautumisesta. Ehkä ajattelet, että et tarvitse enää uutta sohvaa 80-vuotiaana. Nuorisollahan on enemmän mietittävää tässä tilanteessa.

Katsoin juuri teidän musiikkivideon kappaleesta ”My Heart and The Ocean”. Oliko teillä kappaleen valmistuttua heti yhteisymmärrys siitä, että siitä pitää tehdä video, koska kappaleen asiasisältö on niin tärkeä?

Maik: Kyllä, meillä on paljon ystäviä Sea Shepherd -järjestöstä. Ja koko biisi sai inspiraationsa heistä. He ovat tavallisia nuoria, jotka ryhtyivät aktiivisiin toimiin. Me kunnioitamme heitä ja halusimme heidän näkyvän videolla.

Kaikki albuminne ovat henkilökohtaisia, mutta tämä vaikuttaa olevan vielä edellisiäkin henkilökohtaisempi. Onko tämä niin sanottu ”viimeinen huuto ihmiskunnalle muuttua?”

Maik: Kuulostaa säälittävältä, mutta se on juuri niin. Meidän täytyy muuttua nyt, eivätkä ihmiset oikein tajua sitä. Ongelmat ovat päivänselviä. Myrskyt ovat suurempia, ja esimerkiksi luntakaan ei enää juuri näy. Nälänhädät runtelevat maailmaa väestön määrän kasvaessa yhä enemmän. Poliitikot myös käyttävät maailman tilannetta omaksi hyväkseen.

Tulemmeko näkemään teidät jossain vaiheessa myös Suomessa?

Gefle Metal Festival 2017

Maik: Kyllä, Suomi rakastaa metallia, ja me aiomme antaa sitä teille. Olemme juuri miettimässä keikkoja Skandinaviaan joten toivottavasti tuo kiertue tulee toteutumaan!

Kiitos haastattelusta! Haluaisitko sanoa jotain suomalaisille faneillenne?

Maik: Me palaamme Suomeen, ja minä odotan innolla Kaisa Mäkäräisen suoritusta biathlon-kisoissa.

https://www.facebook.com/officialheavenshallburn/