Awake Again yhdisti voimansa Infected Rainin Lena Scissorhandsin kanssa singlellä ”Busy Doing Nothing”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.5.2021

Turkulainen vaihtoehtometalliyhtye Awake Again julkaisee syksyllä kauan odotetun debyyttialbuminsa ja on tiputellut tulevalta levyltä toinen toistaan kovempia maistiaisia: ”Enmity”-, ”Look Around”- ja ”Into Two” -singlejä seuraa nyt upean yhteistyön huipentuma, eli kappale ”Busy Doing Nothing”, jonka taustalla on varsin maineikkaita nimiä. Bändi kertoo yhteistyöstä Infected Rainin Lenan kanssa seuraavaa:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Meillä oli ollut jo pidempään mielessä, että olisi siistiä pyytää jotakuta ulkopuolista feattaamaan jollekin kappaleellemme. ’Busy Doing Nothingin’ rakenne ja rytmitys sopivat täydellisesti kahdelle laulajalle. Kun aloimme pohtia kuka sopisi toiseksi laulajaksi, Infected Rainin Lenan nimi nousi esille aivan ensimmäisenä. Onneksemme hän suostui.”

Lena Scissorhands kertoo yhteistyöstä Awake Againin kanssa seuraavaa:

Awake Againin kanssa työskentely oli hyvin helppoa ja hauskaa. Kappaleen teksti puhutteli minua, ja olen jo aiemmin kirjoittanut samankaltaisesta aiheesta biisin Infected Rainille, apatian ja itsekontrollin puutteesta syntyvään tuskaan. Minulle on hyvin tärkeää samaistua kappaleen sanomaan ennen kuin suostun yhteistyöhön, ja tässä tapauksessa ongelmaa ei ollut. Olen hyvin iloinen, että sain tuotua oman osuuteni tähän mahtavaan kappaleeseen, ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!”

Bilemetallitykitysbiisin on tuottanut legendaarinen Jonas Olsson (mm. Robin, Amorphis, Blind Channel) ja miksaajana ja masteroijana toimi Grammy-palkittu tanskalainen Jacob Hansen (mm. Amaranthe, Volbeat). Yhtye kertoo työskentelystä Jonas Olssonin ja Jacob Hansenin kanssa seuraavaa:

”Jonas innostui kappaleen yllättävästä saundimaailmasta ja kertosäkeestä, ja hänen ehdotustensa pohjalta biisistä saatiin entistäkin iskevämpi. Myöskään Jacob ei petä koskaan. ’Busy Doing Nothing’ potkii kuin viimeistä päivää, mutta samalla kaikki kappaleen monet eri kerrokset soivat kirkkaasti ja tarkasti. Monipuolista laulua, isoja riffejä ja tykki kertosäe – ’Busy Doing Nothing’ tarjoilee kaikkea mitä modernilta metallilta voi toivoa!”

Kappaleesta on julkaistu myös lyriikkavideo, joka on katsottavissa tästä:

Awake Again on:
Matti Österman – laulu
Markus Puranen – rummut
Kasper Hellström – kitara & koskettimet
Ville Loukola – basso

https://www.facebook.com/awakeagainband
https://www.instagram.com/awakeagainofficial/
https://twitter.com/AgainAwake